cache01last1416290184

صفحه نخست

ايميل ما

آرشیو مطالب

لينك آر اس اس

عناوین مطالب وبلاگ

پروفایل مدیر وبلاگ

طراح قالب

:: صفحه نخست
::
ايميل ما
::
آرشیو مطالب
::
پروفایل مدیر وبلاگ
::
لينك آر اس اس
::
عناوین مطالب وبلاگ
::
طراح قالب

::بهداشت روان


تمام لينکها تماس با ما


نويسندگان :
:: شوق وصال

آمار بازديد :

:: تعداد بازديدها:
:: کاربر: Admin


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 16
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1





فونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا ساز
روزشمار غدیر










پيام مديريت وبلاگ : با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، به وبلاگ من خوش آمديد .لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وبلاگ ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما در بهتر شدن كيفيت مطالب وبلاگ کمک کنید .


تصاویری از بهداشت روان



ادامه ی مطلب

نوشته شده توسط شوق وصال در پنج شنبه 22 آبان 1393


اگر زود عصبي مي‌شويد، شايد بيماريد!

اگر زود عصبي مي‌شويد، شايد بيماريد!



ادامه ی مطلب

نوشته شده توسط شوق وصال در پنج شنبه 22 آبان 1393


علل و درمان کمرويي،خجالت و اضطراب اجتماعي در كودكان

علل و درمان کمرويي،خجالت و اضطراب اجتماعي در كودكان



ادامه ی مطلب

نوشته شده توسط شوق وصال در پنج شنبه 22 آبان 1393


مرد فقیر- داستان بسیار آموزنده

 

مرد فقیرى بود که همسرش کره مى ساخت و او آنرا به یکى از بقالى های شهر مى فروخت ،آن زن کره ها را به صورت دایره های یک کیلویى مى ساخت.
مرد آنرا به یکى از بقالى های شهر مى فروخت و در مقابل مایحتاج خانه را مى خرید.

روزى مرد بقال به اندازه کره ها شک کرد و تصمیم گرفت آنها را وزن کند.
هنگامى که آنها را وزن کرد، اندازه هر کره ۹۰۰ گرم بود. او از مرد فقیر عصبانى شد و روز بعد به مرد فقیر گفت:دیگر از تو کره نمى خرم، تو کره را به عنوان یک کیلو به من مى فروختى در حالى که وزن آن ۹۰۰ گرم است.
مرد فقیر ناراحت شد و سرش را پایین انداخت و گفت:
ما ترازویی نداریم و یک کیلو شکر از شما خریدیم و آن یک کیلو شکر را به عنوان وزنه قرار مى دادیم!

 



نوشته شده توسط شوق وصال در سه شنبه 6 اسفند 1392


۴۰ درس برای قدرت یافتن در سختی‌های زندگی

گاهی اوقات برای اینکه بتوانید دوباره متولد شده و مدلی قوی‌تر و باهوش‌تر از خودتان شوید، باید اول کمی از درون فرو بریزید.

برای همه پیش می‌آید که در طول زندگی خود کسی که دوست دارند، به او نیاز دارند، یا چیزی که تصور می‌کردند برایشان می‌ماند را از دست بدهند. اما همین از دست دادن‌هاست که ما را قوی‌تر کرده و به سمت فرصت‌هایی برای رشد و شادی در آینده هدایت می‌کند.


در زیر درس‌های از زندگی برایتان عنوان می‌کنیم که کمکتان می‌کند با درکی بیشتر به جلو پیش روید.

۱. شما آن چیزی نیستید که در گذشته برایتان اتفاق افتاده. گذشته شما هر چقدر هم که دردناک بوده باشد، آینده، روشن و پاک در مقابلتان است. شما دیگر عادت‌های گذشته‌تان نیستید. دیگر شکست‌های گذشته‌تان هم نیستید. دیگر آن چیزی نیستید که روزی دیگران با شما رفتار می‌کردند. شما همان چیزی هستید که همین الان تصور می‌کنید هستید. درست همان چیزی که همین الان مشغول انجام آنید.

۲. به چیزهایی فکر کنید که دارید، نه چیزهایی که ندارید. شما همانی هستید که هستید و همان چیزهایی را دارید که همین الان دارید. آنقدرها هم نمی‌تواند بد باشد چون اگر غیر از این بود قادر به خواندن این مقاله در این لحظه نبودید. مسئله مهم این است که یک فکر مثبت پیدا کنید که الهام‌بخش شماست و به شما برای پیش رفتن در زندگی انگیزه می‌دهد. به این فکر بچسبید و روی آن تمرکز کنید. ممکن است تصور کنید که چیزهای زیادی ندارید یا اصلاً هیچ چیز ندارید، اما ذهنتان را دارید که می‌تواند به شما انگیزه دهد. برای پیش رفتن در زندگی همین برایتان کافی است.

۳. دست و پنجه نرم کردن با مشکلات بخش طبیعی رشد و پیشرفت است. بخشی از زندگی و رشد کردن تجربه، مشکلات غیرقابل‌انتظار است. آدمها کارشان را از دست می‌دهند، بیمار می‌شوند و گاهی در تصادفات رانندگی جان خود را از دست می‌دهند. وقتی جوان‌تر هستید و همه چیز خوب پیش می‌رود، تجسم این واقعیت تلخ کمی دشوار است. هوشمندانه‌ترین و گاهی سخت‌ترین کاری که در چنین موقعیت‌هایی می‌توانیم انجام دهیم این است که عصبانی شویم. باید بدانید که این خشم احساسی فقط همه چیز را بدتر می‌کند. و این اتفاقات بد آنقدرها هم که به نظر می‌رسند بد نیستند و حتی اگر اینطور باشند، فرصتی برای قوی‌تر شدن به ما می‌دهند.

۴. اشکالی ندارد که برای مدتی از هم بپاشید. لازم نیست همیشه وانمود کنید که قوی هستید و هیچ نیازی نیست که مدام ثابت کنید که همه چیز خوب پیش می‌رود. همینطور نباید نگران باشید که بقیه چه فکری می‌کنند. اگر لازم است گریه کنید، اشک ریختن عملی کاملاً سالم است. هر چه زودتر این کار را بکنید، زودتر خواهید توانست دوباره لبخند بزنید. و لبخند زدن همیشه به معنی خوشحال بودن فرد نیست. گاهی اوقات به این معنی است که آنقدر قوی هستند که در مواجهه با مشکلاتشان لبخند بزنند.

۵. زندگی شکننده، ناگهانی و کوتاهتر از آن چیزی است که تصور می‌کنید. ممکن است فردایی نباشد. همین الان یک نفر مشغول ریختن برنامه‌ای برای فردای خود است بدون اینکه بداند همین امروز می‌میرد. ناراحت‌کننده است اما واقعیت دارد. پس سعی کنید از زمانتان هوشمندانه استفاده کنید و قدر زندگی را بدانید. هر لحظه از زندگی هدیه‌ای است از جانب خداوند برای شما. سعی نکنید با مشغول کردن خود به مسائل ناراحت‌کننده آن را هدر دهید. وقتتان را صرف چیزهایی کنید که شما را به سمت مقصدی که در نظر دارید پیش می‌برد.

۶. گاهی اوقات شکست خواهید خورد. هرچه سریعتر این مسئله را قبول کنید، سریعتر می‌توانید در زندگی پیش بروید. هیچوقت نمی‌توانید ۱۰۰٪ مطمئن شوید که کاری موثر خواهد بود اما می‌توانید ۱۰۰٪ مطمئن باشید که هیچ کاری نکردن هیچ تاثیری نخواهد داشت. کاری انجام دادن حتی اگر اشتباه باشد بسیار کارامدتر از هیچ کاری نکردن است. پس، از منطقه امنتان بیرون بیایید و امتحان کنید. یا موفق می‌شوید و یا یک درس زندگی می‌گیرید. در هر دو حال برنده خواهید بود.

۷. شما ظرفیت ساختن خوشبختی خود را دارید. احساسات تغییر می‌کنند، آدمها تغییر می‌کنند، و زمان پیش می‌رود. می‌توانید به اشتباهات گذشته‌تان بچسبید یا اینکه آنها را رها کرده و خوشبختی خود را بسازید. لبخند یک انتخاب است نه معجزه. اشتباه نکنید و صبر نکنید تا کسی یا چیزی به سراغتان بیاید و شادتان کند. خوشبختی واقعی از درون شما به وجود می‌آید.

۸. خودتان را از نظر احساسی از مشکلاتتان جدا کنید. شما بسیار بزرگ‌تر از مشکلاتتان هستید. شما یک موجود زنده هستید که بسیار پیچیده‌تر از همه مشکلات شخصی‌تان در کنار هم است. و این یعنی شما بسیار قوی‌تر از آن هستید. شما توانایی تغییر دادن آنها را دارید.

۹. مشکلتان را بزرگ‌تر از چیزی که هست نکنید. نباید بگذارید یک ابر سیاه همه آسمانتان را بپوشاند. خورشید همیشه در حال تابیدن روی قسمتی از زندگی‌تان است. گاهی‌اوقات باید احساستان را فراموش کرده و به این فکر کنید که لایق چه چیزهایی هستید.

۱۰. هر اتفاقی که می‌افتد، یک درس زندگی است. هر آدمی که با او برخورد می‌کنید، هر چیزی که می‌بینید، همه، بخشی از تجربیات آموزنده شما از زندگی هستند. یادتان نرود که درس بگیرید، مخصوصاً وقتی اوضاع آنطور که شما می‌خواهید پیش نمی‌رود. اگر کاری که می‌خواستید را پیدا نکرده‌اید یا رابطه‌تان آنطور که می‌خواهید نیست، فقط به این معنی است که چیزی بهتر از آن، بیرون منتظر شماست. و درسی که گرفته‌اید اولین قدم برای پیش رفتنتان است.

۱۱. به هر مشکل مثل یک تکلیف مدرسه نگاه کنید. از خودتان بپرسید، «این موقعیت چه درسی می‌خواهد به من بدهد؟» هر موقعیتی در زندگی ما درسی برای آموختن دارد. بعضی از این درس‌ها اینها هستند: قوی‌تر شوید. شفاف‌تر ارتباط برقرار کنید. به غریزه‌تان اعتماد کنید. عشقتان را ابراز کنید. ببخشید. بدانید چه زمان فراموش کنید. چیزی جدید را امتحان کنید.

۱۲. همه چیز تغییر می‌کند اما فردا دوباره خورشید از همان جای قدیمی طلوع خواهد کرد. خبر بد: هیچ چیز دائمی و ماندگار نیست. خبر خوب: هیچ چیز دائمی و ماندگار نیست.

۱۳. دلسرد شدن و پیش رفتن دو چیز متفاوت هستند. زمانی می‌رسد که از دنبال کردن آدمها یا تلاش برای حل مسائل خسته می‌شوید اما این دلسرد شدن نیست، این انتهای کار نیست. این یک آغاز تازه است. این درک این مسئله است که شما به افراد خاص و چیزهای خاص و مشکلاتی که برایتان به وجود می‌آورند نیاز ندارید.

۱۴. خودتان را از افراد منفی دور نگه دارید. هر زمان که منفی‌های زندگی را از خودتان دور کنید، جا برای مثبت‌ها باز خواهد شد. زندگی بسیار کوتاه است که بخواهید وقتتان را با آدمهایی بگذرانید که خوشبختی و شادی را از شما می‌گیرند. از افراد منفی دوری کنید زیرا آنها اعتمادبه‌نفس و عزت‌نفس شما را از بین خواهند برد. خودتان را با افراد مثبتی مشغول کنید که بهترین‌ها را در شما می‌بینند.

۱۵. هیچ رابطه کاملی وجود ندارد. چیزی به اسم یک رابطه کامل و ایدآل وجود ندارد. مسئله طریقه برخورد دو طرف با نواقص و عیب‌های دیگری در رابطه است که آن را ایدآل می‌سازد.

۱۶. خودتان را هم باید دوست داشته باشید. یکی از دردناک‌ترین مسائل زندگی گم کردن خودتان در فرایند دوست داشتن یک نفر دیگر و فراموش کردن این است که خودتان هم فردی خاص هستید. آخرین باری که کسی به شما گفت شما را برای همانی که هستید دوست دارد چه زمان بوده است؟ آخرین باری که کسی به شما گفت که کاری را خوب انجام داده‌اید چه زمان بوده است؟ یا آخرین باری که کسی شما را جایی برده است که می‌داند آنجا بودن خوشحالتان می‌کند؟ آخرین باری که آن «کس» خودتان بوده‌اید چه زمان بوده؟

۱۷. اجازه ندهید دیگران برایتان تصمیم بگیرند. گاهی اوقات باید طوری زندگی کنید که برایتان مهم نباشد دیگران درموردتان چه فکری می‌کنند و به خودتان ثابت کنید که بهتر از آن چیزی هستید که آنها تصور می‌کنند.

۱۸. خشم شما را از بین می‌برد، نه آنها را. دیگران را ببخشید و بگذرید، حتی اگر به دنبال طلب بخشش از شما نباشند. این کار را برای آنها انجام ندهید، برای خودتان انجام دهید. کینه‌ورزی از بین برنده خوشبختی است. این استرس اضافی را از زندگی‌تان بیرون بیندازید.

۱۹. شما تنها نیستید. همه مشکلاتی دارند. از نگرانی برای یکی از دوستانتان نتوانید بخوابید. مشکل برای جمع و جور کردن خودتان بعد از اینکه کسی ناراحتتان می‌کند. احساس کمبود بخاطر اینکه کسی آنقدر دوستتان نداشته که با شما بماند. ترس امتحان کردن چیزی جدید به خاطر ترس از شکست. هیچکدام از اینها به معنی دیوانه یا ناکارآمد بودن شما نیست. فقط به این معنی است که شما یک انسان هستید و مثل بقیه انسان‌ها برای درست کردن خودتان به کمی زمان نیاز دارید. شما تنها نیستید. هرچقدر هم که درمورد موقعیتی که در آن گرفتار شده‌اید احساس ترس و ناراحتی کنید، خیلی‌های دیگر هم آن بیرون وضعیتی مشابه شما دارند.

۲۰. هنوز خیلی چیزها دارید که باید برای آنها قدردان باشید. بااینکه دنیا پر از درد و ناراحتی است اما پر از آدمهای شجاعی هم هست که بر آنها غلبه می‌کنند. گاهی‌اوقات باید اتفاقاتی که افتاده را فراموش کنید و قدردان آن چیزهایی باشید که هنوز وجود دارند و به آینده بنگرید که چه چیزهایی برایتان به ارمغان خواهد آورد. حتی اگر شرایط سخت شود، باید به آینده نگاه کنید. همین دیشب گرسنه نخوابیده‌اید، جایی برای خوابیدن داشته‌اید، لباس امروز صبحتان را خودتان انتخاب کرده‌اید، به آب آشامیدنی سالم، امکانات پزشکی و به اینترنت دسترسی دارید، می‌توانید بخوانید و ...باید یادتان بیندازد که برای چیزهایی که دارید شکرگزار باشید.

۲۱. به امید درونی‌تان پر و بال دهید. یک فقدان، نگرانی، بیماری، آرزوی بر باد رفته یا هر چیز ناراحت‌کننده دیگر، زخم درونی‌تان هر چه که باشد، لطفی در حق خودتان بکنید و یک لحظه در روز هم که شده مکث کنید، دست‌هایتان را روی قلبتان بگذارید و بلند بگویید، «امید اینجا هنوز زنده است».

۲۲. حقیقت تلخ بهتر از دروغ شیرین است. باید بتوانید همه چیز را همانطور که واقعاً هست ببینید نه آنطور که آرزو دارید یا دوست دارید باشد.

۲۳. سخت می‌توان گفت تا چه اندازه به پیروزی نزدیک شده‌اید. وصل کردن نقطه‌ها به هم و جلو رفتن تقریباً غیرممکن است اما وقتی به عقب نگاه می‌کنید، معنا و مفهوم پیدا می‌کند. موفقیت همیشه نزدیک‌تر از آنچه که هست نشان می‌دهد و خیلی ناگهانی وقتی اصلاً انتظارش را ندارید، از راه می‌رسد.

۲۴. به دست نیاوردن چیزی که می‌خواهید حکمتی دارد. خیلی وقت‌ها نرسیدن به چیزی که می‌خواهید برایتان شانس می‌آورد زیرا مجبورتان می‌کند همه چیز را دوباره ارزیابی کنید و درهای جدیدی از فرصت و اطلاعات به رویتان گشوده خواهد شد.

۲۵. خنده بر هر درد بی‌درمان دواست. گاهگاهی به خودتان بخندید. در هر موقعیتی که هستید، نکته‌ای خنده‌دار درمورد آن پیدا کنید. خوشبینی آهنربای شادی است. اگر مثبت بیندیشید، چیزها و آدمهای خوب به سمت شما کشیده خواهند شد.

۲۶. اشتباه کردن خیلی مهم است. همه ما اشتباه می‌کنیم. اجازه می‌دهیم دیگران از ما سوءاستفاده کنند و خیلی چیزها را کمتر از آنچه که واقعاً شایسته‌مان بوده پذیرفته‌ایم. اما اگر به آن فکر کنید، از انتخاب‌های بدمان درس گرفته‌ایم و حتی بااینکه خیلی چیزها را دیگر نمی‌توانیم درست کنیم، اما الان دیگر برای آینده‌مان خیلی بهتر می‌دانیم. حالا قدرت بیشتری برای شکل دادن به آینده‌مان داریم. یادتان باشد، شکست، بر زمین افتادن نیست. شکست روی زمین نشستن است وقتی که فرصت بلند شدن داشته باشید.

۲۷. نگران بودن اتلاف انرژی است. نگرانی مشکلات فردا را از بین نمی‌برد فقط قدرت شما را نابود میکند.

۲۸. حتی وقتی جلو رفتن سخت است، قدم‌های کوچک رو به جلو بردارید. مخصوصاً در زمان‌هایی که چیز جدیدی امتحان می‌کنید، خیلی مهم است که مدام خودتان را به جلو هل دهید. چون شتاب حرکت از همه چیز مهمتر است. حتی اگر با سرعت لاک‌پشت حرکت کنید، بالاخره به خط پایان خواهید رسید. زیرا هر قدم، شما را از جایی که دیروز بوده‌اید جلوتر می‌برد.

۲۹. همیشه کسانی خواهند بود که از شما خوششان نمی‌آید. نمی‌توانید برای همه کس همه چیز باشید. هر کاری هم که بکنید، همیشه کسی خواهد بود که متفاوت با شما فکر کند. پس روی کاری که قلباً می‌دانید درست است تمرکز کنید. چیزی که بقیه درمورد شما فکر می‌کنند و به زبان می‌آورند، آنقدرها مهم نیست. آنچه که مهم است احساس خودتان نسبت به خودتان است.

۳۰. بدون کسی که فکر می‌کردید خیلی به او نیاز دارید، بسیار بهتر عمل می‌کنید. واقعیت تلخ این است که، بعضی آدمها فقط زمانی کنارتان می‌مانند که به شما نیاز داشته باشند. وقتی دیگر برای رسیدن به اهدافشان مناسب نیستید، ترکتان می‌کنند. خوشبختانه اگر بتوانید با آن کنار بیایید، می‌توانید خیلی راحت این افراد را از زندگی‌تان بیرون کرده و دوستانی عالی را کنار خود نگه دارید که بتوانید همیشه روی آنها حساب کنید.

۳۱. فقط با خودتان رقابت می‌کنید. هر زمان متوجه شدید که خودتان را با یکی از همکارانتان، همسایه، دوستتان یا یک فرد مشهور مقایسه می‌کنید، دست نگه دارید. باید درک کنید که شما متفاوت هستید و توانایی‌هایی متفاوت دارید، توانایی‌هایی که این افراد ندارند. وقت بگذارید و لحظه‌ای به همه توانایی‌های فوق‌العاده‌ای که دارید فکر کنید و برای آنها شکرگزار باشید.

۳۲. نمی‌توانید همه اتفاقاتی که برایتان می‌افتد را کنترل کنید. اما می‌توانید واکنش خودتان به آنها را کنترل کنید. زندگی همه آدمها نقاط مثبت و نقاط منفی دارد، اینکه شاد باشید یا نه بستگی به این دارد که روی کدام نقطه از زندگی‌تان متمرکز هستید. بعنوان مثال، آیا سرما خورده‌اید؟ این یک ویروس موقتی است که هیچ خطری برای سلامتی‌تان ندارد. یک مسابقه بسکتبال را از دست دادید؟ می‌توانید عصرتان را کنار دوستانتان خوش بگذرانید. پس‌اندازتان در بازار بورس افت کرده‌ است؟ دوباره بالا خواهد آمد و علاوه بر این، خیلی عالی است که آنقدر خوش‌شانس هستید که توانسته‌اید پولی پس‌انداز کنید درحالیکه بقیه افراد به زور خرجشان را با دخلشان جور می‌کنند.

۳۳. زندگی آسان نیست. اگر انتظار داشتید اینطور باشد، موجب ناامیدی خودتان خواهید شد. رسیدن به هر چیز باارزشی در زندگی نیازمند تلاش است. پس هر روزتان را با این آمادگی شروع کنید که مسیری بیشتر از دیروزتان را بدوید و سخت‌تر بجنگید. از اینها گذشته، دقت کنید که تلاش‌هایتان با اهدافتان هم‌خوان باشند. آسان نیست اما در آخر ارزشش را خواهد داشت.

۳۴. آینده‌تان پاک خواهد بود. هرچقدر هم که گذشته‌تان آلوده بوده باشد، آینده‌تان هنوز حتی یک لکه ندارد. زندگی هر روزتان را با تکه شکسته های دیروزتان شروع نکنید. به عقب نگاه نکنید مگر اینکه چشم‌اندازی زیبا باشد. هر روز یک شروع تازه است. هر صبح که از خواب بیدار می‌شویم، اولین روز از باقی عمرمان است. یکی از بهترین راه‌ها برای گذشتن از مشکلات گذشته این است که همه توجه و تمرکزتان را روی کاری جمع کنید که خودتان در آینده برایش متشکر خواهید بود.

۳۵. اسیر نشده‌اید. فقط لازم است که بعضی چیزها را دوباره یاد بگیرید. همه ما شک و تردیدهایی داریم که به ما احساس اسارت می‌دهد. اگر به توانایی خود برای گرفتن یک تصمیم مهم شک داشته باشید، این را در نظر بگیرید: مطمئناً اگر پرنده‌ای با بال‌های سالم در قفسی گرفتار شود، به توانایی خود برای پرواز کردن شک خواهد کرد. شما هنوز بال‌هایتان را دارید، اما عضلاتتان برای پرواز ضعیف شده‌اند. آنها را تمرین دهید و آرام بکشید. به خودتان زمان دهید. مطمئناً می‌توانید دوباره پرواز کنید.

۳۶. هر چیز در زندگی دو جنبه دارد. یک دلیل خوبی وجود دارد که چرا نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم لذت را بدون احساس درد تجربه کنیم؛ شادی بدون ناراحتی؛ اعتماد بدون ترس؛ آرامش بدون بیقراری؛ پیشرفت بدون دلسردی؛ زندگی دو روی سکه دارد نه یکی.

۳۷. همیشه حق انتخاب دارید. شرایط هر چه که باشد همیشه حداقل دو انتخاب پیش رویتان است. اگر نتوانید چیزی را از نظر فیزیکی تغییر دهید، می‌توانید فکر خودتان را نسبت به آن تغییر دهید. می‌توانید در تاریکی بنشینید یا اینکه نور درونی‌تان را پیدا کنید و تکه‌های قوی از خودتان را که قبلاً نمی‌دانستید وجود دارند پیدا کنید. یک بحران را می‌توانید دعوتی برای یاد گرفتن یک چیز تازه ببینید.

۳۸. وقتی در تاریکی هستید، دیگران را به داخل راه بدهید. شاید نتوانند شما را از دل تاریکی بیرون بیاورند، اما نوری که موقع ورودشان با خود داخل می‌آورند می‌تواند نشانتان دهد که در کجا است.

۳۹. اگر سوالات منفی بپرسید، پاسخ منفی دریافت خواهید کرد. هیچ پاسخ مثبتی برای «چرا من؟» «چرا من نه؟» «چی میشد اگه؟» وجود ندارد. آیا به کسی اجازه می‌دهید که سوالات ناراحت‌کننده‌ای که بعضی اوقات از خودتان می‌پرسید، کسی از شما بپرسد؟ مطمئناً خیر. پس از این سوالات دست بکشید و آنها را با سوالاتی مثبت که شما را به سمت جهتی مثبت هدایت کند جایگزین کنید. مثلاً «من از این تجربه چه درسی گرفتم؟» «من روی چه چیزهایی کنترل دارم؟» «برای جلو رفتن چه می‌توانم بکنم؟»

۴۰. پایان یک شروع تازه است. با خودتان بگویید، «گذشته عزیز، بخاطر همه درس‌هایی که به من دادی متشکرم. آینده عزیز من آماده‌ام!» چون یک شروع عالی همیشه در نقطه‌ای اتفاق می‌افتد که فکر می‌کردید پایان همه چیز است.

 



نوشته شده توسط شوق وصال در سه شنبه 6 اسفند 1392


12 توصیه برای داشتن حال خوب

هرگاه واژه ای امیدوارکننده به دیگران اهدا کنید نه تنها احساس بهتری خواهید داشت بلکه شخصیت مثبت خود را نیز قوام بیشتری خواهید بخشید. به جنبه معنوی زندگیتان توجه کنید. آرام باشید. ساکت نشستن را تمرین کنید. به ندای درونتان گوش کنید. به چیزهایی بیندیشید که صلح، زیبایی و آرامش را به زندگیتان به ارمغان بیاورند. برای یافتن مسیر معنوی خاص خودتان تلاش کنید.

12 توصیه برای داشتن حال خوب 

 

- 1-یاد بگیرید که احساساتتان را تخلیه کنید.

هرگز احساساتتان را سرکوب نکنید و به درون نریزید. اندوه های خود را با آدمی قابل اطمینان مطرح کنید. به خاطر داشته باشید که احساساتی که بیان شده اند دیگر به همان اندازه گذشته ناخوشایند نیستند.

2- از مقایسه خود با دیگران و تحسین ارزش های آنها و تحقیر آنچه خود دارید بپرهیزید.

3- با چند نفر که بتوانید روی حمایت عاطفی آنها حساب کنید، گروه کوچکی تشکیل دهیدو میان خود هم فکری و توافق ایجاد کنید. هر گاه از شما خواسته شد، کمک های مشورتی خود را به دیگران ارایه کنید نخستین گام برای این کار آن است که بدون قطع صحبت دیگران، به دقت به آنها گوش دهید.

4- زمانی را برای بازی در نظر بگیرید

به خاطر داشته باشید که بازی فعالیتی است  که صرفاً به خاطر حس خوبی  که به شما می دهد به آن می پردازید.به خودتان یادآوری کنید که استحقاق صرف وقت برای بازی و تفریح را دارید.

5- لبخند را فراموش نکنید به خصوص به خودتان

به نکات مثبت دنیای اطرافتان نگاه کنید. راحت باشید و گاهی کارهای "غیر عاقلانه" و کاملاً غیر منتظره انجام دهید.

6- آرام باشید

 شما می توانید به وسیله کتاب های مختلف، نوار، برنامه ها و کلاس ها و ابزار دیگر آرامش یافتن را بیاموزید. آرامش توان ذهنیتان را بهبود می بخشد. به سلامت جسمیتان کمک می کند و احساسات خوشایند را جایگزین اضطراب و تنش های درونی تان می کند.

7- از حق انسانی خود دفاع کنید

اجازه ندهید دیگران تحقیرتان کنند وقتی آدم ها چنین می کنند معنی اش این است که از شما انتظار بی نقص بودن دارند و اگر شما آنها را سرجایشان بنشانید ممکن است دلخور هم شوند ولی مدنظر داشته باشید که با احترام همواره از حق خود دفاع کنید و هرگز آن را نادیده نگیرید.

8- نه گفتن را بیاموزید

هرچه پاسخ منفی شما به انتظارها و درخواست های نامعقول دیگران برایتان آسان تر شود، احساس عزت نفستان افزایش خواهد یافت. زمانی هم که تقاضای معقول پاسخ مثبت می دهید هم در مورد خودتان و هم در مورد طرف مقابل احساس بهتری خواهید داشت.

9- اگر در محیط کار، جای شایسته ای ندارید، شغلتان را تغییر دهید.

 اما ابتدا خوب بیندیشید که آیا واقعاً این کار شماست که آزارنده است یا نگاه مردم نسبت به آن، باعث ایجاد حس حقارت در شما شده است. به جای جنبه های آزاردهنده به چیزهای خوبی که در شغلتان هست هم فکر کنید. به خاطر داشته باشید هر شغلی ممکن است دارای جنبه های نه چندان مطلوب باشد و شما باید در این رابطه کاملاً منطقی عمل کنید.

10- به عضلاتتان ورزش دهید.

 به پیاده روی بروید. دوچرخه سواری کنید، اتو مبیلتان را به جای جلوی در خانه، کمی دورتر متوقف کنید. برای تمرین و ورزش حتماً لازم نیست لباس های رنگارنگ تنتان کنید یا عضو یک باشگاه ورزشی شوید. بلکه پیاده روی و ورزش های کم هزینه و بدون هزینه هم وجود دارد که با کمی پیگیری می توانید آنها را کشف کنید.

11- تمرین کنید که مثبت و امید دهنده باشید.

هرگاه واژه ای امیدوارکننده به دیگران اهدا کنید نه تنها احساس بهتری خواهید داشت بلکه شخصیت مثبت خود را نیز قوام بیشتری خواهید بخشید.

12- به جنبه معنوی زندگیتان توجه کنید. آرام باشید.

 ساکت نشستن را تمرین کنید. به ندای درونتان گوش کنید. به چیزهایی بیندیشید که صلح، زیبایی و آرامش را به زندگیتان به ارمغان بیاورند. برای یافتن مسیر معنوی خاص خودتان تلاش کنید.

منبع سایت تبیان

 



نوشته شده توسط شوق وصال در شنبه 3 اسفند 1392


سجده بر خاک راهکار دفع امواج الکترومغناطیسی برای شهروندان الکترونیکی
سجده بر خاک راهکار دفع امواج الکترومغناطیسی برای شهروندان الکترونیکی

 
با گذاشتن پیشانی تان بیشتر از یک بار بر زمین، زمین امواج الکترومغناطیس مضر را تخلیه خواهد کرد! بنابراین سر را بر خاک بگذارید تا امواج الکتریکی مثبت تخلیه شود!
سجده بر خاک راهکار دفع امواج الکترومغناطیسی برای شهروندان الکترونیکی
یکی از معضلات عصر الکترونیک و به تبع ان زندگیهای الکترونیکی صدمات و لطمات ناشی از امواج تکنولوژیهای این عصر برای کاربران می باشد.
تجهیزات صوتی و تصویری ، موبایل ، کامپیوتر و ......
یک دانشمند غیر مسلمان (از اروپا) تحقیقاتی را مبتنی بر یافتن راهکاری برای خارج کردن امواج الکترومغناطیسی که به بدن آسیب می رساند، انجام داده است.
جناب آقای غفوریان با استناد به یافته های این دانشمند مطلب جالب و ارزشمندی را تهیه و تنظیم نموده اند که روئیت این مطلب قطعا برای عزیزان خالی از لطف نمی باشد.

-

سجده
بدن شما به طور روزانه مقدار زیادی امواج الکترومغناطیس دریافت میکند.
شما امواج الکترو مغناطیس را از طریق تجهیزات الکتریکی که استفاده می کنید و نمی توانید کنار هم بگذارید ونا خواسته این امواج را دریافت می کنید.
همچنین از طریق لامپهای روشن که حتی برای یکساعت هم خاموش نمی شوند.
شما منبعی هستید که مقدار زیادی امواج الکترومغناطیس دریافت می کنید.به عبارت دیگر شما با امواج الکترومغناطیس شارژ می شوید بدون اینکه بفهمید!
سردرد هستید! احساس ناراحتی می کنید!
تنبلی در کار و درد در مکان های مختلف!
این را فراموش نکنید وقتی بعضی از این علایم را احساس کردید!
راه حل همه اینها چیست!!؟؟
با گذاشتن پیشانی تان بیشتر از یک بار بر زمین، زمین امواج الکترومغناطیس مضر را تخلیه خواهد کرد!این شبیه زمین کردن ساختمانهایی است که احتمال برخورد سیگنالهای الکتریکی (مانند رعد و برق) وجود دارد تا امواج از طریق زمین تخلیه شود.

بنابراین سر را بر خاک بگذارید تا امواج الکتریکی مثبت تخلیه شود!

آنچه این تحقیق را بیشتر شگفت انگیز می کند:
بهتر است که پیشانی تان را بر خاک بگذارید!
و آنچه شگفت انگیزتر است اینکه:
بهترین راه که پیشانی تان را بر خاک بگذارید حالتی است که رو به مرکز زمین باشید چرا که در این حالت امواج الکترومغناطیس بهتر تخلیه خواهد شد.
و بیشتر تعجب خواهید کرد وقتی بدانید بر اساس اصول علمی ثابت شده که مکه مرکز زمین است.
 
و کعبه درست مرکز زمین است!
بنابراین سجده در نمازتان:
بهترین راه برای تخلیه سیگنالهای مضر از بدن است !

این همچنین کمال مطلوب برای نزدیکی به قادر مطلق است، او که جهان را اینگونه خلاق آفرید !
ما به خاک نمی افتیم تا امواج الکترومغناطیس تخلیه شود، بلکه برای اطاعت خدای قادر متعال سجده می کنیم! ما به فرمان خدا اعتقاد داریم که همیشه در آن معرفتی است! ایمان ما بخاطر آفریننده است! او همه چیز را می داند!
اما،از آنجا که دلیل علمی وجود دارد لازم است به مردم نشان داده شود تا هرآنچه مسلمانان انجام می دهند را ببینند؛ این برای همه خوب است!

- صخره در حال سجده
تهیه وتنظیم: محسن غفوریان / سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران
این یافته ها ثابت می کند که جزء جزء برنامه ها و دستورات دین ما هدفمند می باشد.
منبع: سایت دکتر روازاده


 



نوشته شده توسط شوق وصال در یک شنبه 27 بهمن 1392


کنترل خشم با توصيه هاي ديني و روش هاي روان شناسي

کنترل خشم با توصيه هاي ديني و روش هاي روان شناسي

 

وقتي افراد هيجانات خودشان را مي شناسند، زماني که آن هيجان به سراغشان مي آيد خودشان مي فهمند که مثلا من دارم خوشحال مي شوم، من دارم خشمگين مي شوم و به محض اينکه متوجه اين روند مي شوند مي توانند با روش هايي که آموخته اند خشم خود را کنترل کنند.

 

درباره کنترل خشم بيشتر توضيح دهيد.

اولين راهکار براي کنترل خشم استفاده از روش هاي شناختي است. يعني ابتدا بايد حالات هيجاني خود را بشناسيم. روانشناسان به اين شناخت مي گويند مؤلفه هوش هيجاني. وقتي افراد هيجانات خودشان را مي شناسند، زماني که آن هيجان به سراغشان مي آيد خودشان مي فهمند که مثلا من دارم خوشحال مي شوم، من دارم خشمگين مي شوم و به محض اينکه متوجه اين روند مي شوند مي توانند با روش هايي که آموخته اند خشم خود را کنترل کنند. براي کسب اين شناخت بايد در زمان آرامش فکر کنيم چه مواقعي عصباني مي شويم و در اين مواقع چه واکنشي از خود نشان مي دهيم و آن ها را يادداشت کنيم. سپس با خود قرار بگذاريم زماني که چنين اتفاقي براي ما پيش آمد با روش هايي که در ادامه مي خوانيم -خشم خود را کنترل کنيم.

 

روش هاي فکر کردن مان را اصلاح کنيم

يکي از راه هاي مديريت اوضاع در زمان خشم، تغيير دادن تعبير و تفسيرهاي مان از محيط بيرون است. بسياري اوقات چون از محيط بيروني خودمان تعبير و تفسيرهاي نا سالمي داريم و در اصطلاح باورهاي غلط و خطاهاي شناختي داريم به محض اينکه رفتاري را از ديگران مي بينيم سريع تفسير منفي در ذهن ما ايجاد مي شود و اين تفسير باعث ناراحتي و خشم مان مي شود.
بنابراين يکي از راهکارهاي اساسي اين است که ما يک بررسي جامع درباره همه افکار خود داشته باشيم. افکار منفي، باورهاي نادرست و خطاهاي شناختي خودمان را شناسايي کنيم و آن ها را از ذهن بيرون و فکرهاي سالمي را جايگزين آن کنيم. فکر آلوده مي تواند هيجان خشم را در ما ايجاد کند و باعث شود به صورت انفعالي رفتار هاي تندي از ما سر بزند؛ بنابراين کاري که بايد انجام بدهيم اين است که سعي کنيم نوع تفکر و روش هاي فکر کردن مان را به چالش بکشيم و اگر اشکالي در روش هاي فکر کردن ما وجود دارد آن را اصلاح و سعي کنيم در مسائل مختلف فکر منطقي، سالم و همراه با آرامش داشته باشيم. در اسلام هم توصيه شده است، اگر رفتاري از کسي ديديم تا ۷۰ بار بايد اين رفتار را به سمت مثبت تعبير کنيم و درباره ديگران حسن ظن داشته باشيم.

 

استفاده از واژه هاي ايمن ساز

واژه هاي ايمن ساز، کلمات قراردادي است که براي خود طراحي مي کنيم و با خود قرار مي گذاريم که هر وقت عصباني شديم اين کلمه را با خود تکرار کنيم و اين کلمه علامتي باشد براي اينکه در آن لحظه تفکر ناراحت کننده را متوقف کنيم و به خود هشدار بدهيم و نهيب بزنيم و سعي کنيم مانع ادامه عصبانيت شويم. اما اينکه اين واژه ها چه چيزي باشند کاملا در اختيار خود ماست. ممکن است فردي صلوات يا بيتي از حافظ را براي خود در نظر بگيرد.

 

تکنيک star

اين روش چهار مرحله دارد :
1- حرف (s) از کلمه stop به معني توقف گرفته شده است. به محض اين که من به سمت عصبانيت پيش مي روم به خودم مي گويم ايست و فکر آلوده را متوقف مي کنم. مثلا وقتي خودرويي جلوي من مي پيچد در ذهن من اين افکار ايجاد مي شود که : اين آدم فکر مي کند مي تواند از من جلو بزند، اين آدم خودش را از من برتر مي داند و... . اين افکار منفي باعث عصبانيت شديد من شده و نتيجه اين مي شود که پايم را روي گاز فشار و سرعتم را افزايش مي دهم تا از آن خودرو جلو بزنم. بنابراين stop متوقف کردن فکر آلوده است.

2- حرف (t) از کلمه thinking به معني فکر کردن گرفته شده است. فکري که در مرحله اول به سراغ ما آمد فکر خود آيند منفي بود و در اختيار ما نبود. اما اين فکر دوم را خودمان ايجاد مي کنيم. از خود مي پرسيم: چرا من دارم عصباني مي شوم چه اتفاقي افتاده که من دارم به سمت عصبانيت پيش مي روم و سعي مي کنيم به اين سؤال جواب منطقي و مثبت بدهيم. در مثال مذکور جواب اين است: يک خودرو جلوي خودروي من پيچيد، يا اين آدم عجله داشته يا جواني بوده که به سرعت و شتاب علاقه داشته و ... بنابراين اتفاق خاصي نيفتاده است، توهيني به من نشده است که من دارم خودم را عصباني مي کنم. اين فکر دوم باعث مي شود که ما هم آرام بشويم و با زماني که اين فکر کردن از ما مي گيرد اوضاع کمي آرام تر مي شود و ما در آرامش فکر کنيم که الان چه کار بايد انجام دهيم. وظيفه ما در اين موقعيت چيست. در اين مثال جواب اين است: خيلي آرام به رانندگي ام ادامه بدهم وهيچ اعتنايي به اين آدم نکنم.

3- حرف (a) از کلمه acting به معني عمل کردن گرفته شده است. بر اساس فکر دوم، عمل صحيح را انجام مي دهيم. مثلا پايمان را از روي گاز برمي داريم و کنار جاده توقف و نفسي تازه مي کنيم سپس آرام به مسير خود ادامه مي دهيم.

4- حرف (r) از کلمه review به معني مرور کردن گرفته شده است. وقتي اين داستان تمام شد از اول مرور مي کنيم که چه اتفاقي افتاد و چه عملي انجام داديم و نتيجه چه شد. اگر موفق بوديم خشم خود را کنترل کنيم به خود پاداش مي دهيم و اگر موفق نبوديم آسيب شناسي مي کنيم تا ببينيم کجا اشتباه کرديم و براي دفعات بعد سعي مي کنيم بهتر عمل کنيم.

 

روش هايي از روايات

در روايات ما نيز روش هاي متعدد و کاربردي براي کنترل خشم آمده است که به تعدادي از آن ها اشاره مي کنم. پيامبر اکرم (ص) فرمودند: « هنگامي که عصباني شدي بنشين.» يعني هنگام خشم اگر ايستاده‌ايم بنشينيم، اگر نشسته ايم بايستيم و با تغيير حالت و تغيير مکان به خود براي کنترل خشم زمان بدهيم. در روايت ديگري آمده است : «هنگام عصبانيت سکوت کن.» وقتي ما عصباني هستيم اگر شروع به صحبت کنيم آرام آرام خشم بيشتر مي شود و احتمال پرخاش و توهين زياد مي شود. در روايت ديگري توصيه شده است: «زماني که خشمگين شدي دست و صورتت را بشوي. » شستن دست و صورت، وضو گرفتن و نوشيدن آب باعث کم شدن شدت خشم مي شود.

 

حجت الاسلام دکتر رضا مهکام - روان شناس باليني و مسئول آموزش انجمن روان شناسي حوزه علميه قم



نوشته شده توسط شوق وصال در یک شنبه 27 بهمن 1392


11نکته روانشناسی در قرآن کریم

 

 

 

 

 

۱- از دیدگاه قرآن، سه نوع شخصیت اساسی وجود دارد؛ مؤمن، کافر و منافق؛( آیات ۲ تا ۲۰ سوره بقره )

۲- شخصیت‏های مؤمن، خود دارای سه درجه شخصیتی می‏باشند؛ آنان که به خود ظلم می‏کنند، آنان که میانه رو هستند و آنان که پیشتازانند؛ ( فاطر/ ۳۲ )

۳- مشخصه بارز شخصیت کافر آن است که دل و اندیشه‏اش را قفل کرده است و راهی برای نفوذ هیچ حرف تازه و اندیشه متفاوتی نگذاشته است و به همین دلیل، از درک حقایق عاجز است.

۴- خصوصیت ‏بارز شخصیت منافق از دیدگاه قرآن، دوگانگی ریشه‏ای در ظاهر و باطن است؛ به همین دلیل، مبتلا به شک و تردید و عدم قدرت تصمیم‏گیری و ناتوانی در قضاوت می‏شود؛ ( بقره و ۸ تا ۲۰ منافقون )

۵- در قرآن کریم، در آیات فراوانی از اندوه، علل ایجاد کننده آن و راه‏های برطرف ساختن آن سخن رفته است . گاهی اندوه فراق را با دیدار و گاهی اندوه فقر را با بشارت و گاهی اندوه رسول خدا (ص) را به دلداری حضرت حق، درمان نموده است.

۶- در دیدگاه قرآن، ترس دو نوع است؛ ترس پسندیده و ترس ناپسند؛ ترس پسندیده، همان ترس از خداوند و عدالت اوست که منجر به اصلاح رفتار می‏شود؛ (انفال/۲) و ترس ناپسند، اضطرابی شدید با علت مشخصی است که تسلط بر نفس را از بین می‏برد و باید با آن مبارزه شود؛ ( احزاب/۱۰ و ۱۱ )

۷- از نظر قرآن دو نوع خشم وجود دارد؛ خشم مفید و متعادل و خشم مخرب و نابهنجار؛خشم متعادل، راهی برای رسیدن به هدف در مواقع لزوم است و خشم مخرب را باید درمان کرد . قرآن کریم با توصیه به صبر و پاسخ گویی با عمل نیک و با وعده بهشت و پاداش اخروی، به وسیله سفارش به بخشش و عفو، یادآوری قدرت و خشم خداوند و … به درمان بیماری سلامتی سوز خشم و عصبانیت پرداخته است.

که به ترتیب در سوره شوری آیه۴۳، فصلت آیه‏۳۴، آل عمران آیات ۱۳۳ و ۱۴۳، شوری آیات ۳۶ و ۳۷ ، و نور آیه ۲۲ بیان شده است .

۸- در قرآن به سه نوع از مکانیسم‏های دفاعی – روانی اشاره شده است که عبارتند از: فرافکنی ( منافقون/۴ )، دلیل تراشی ( بقره/۱۱ و ۱۲ ) و واکنش سازی ( بقره/۲۰۴ و ۲۰۵ و منافقون/۴ )

۹- در فرهنگ قرآن یکی از راه‏های مؤثر و اساسی روان درمانی، استفاده از مواعظ و اندرزهای قرآنی است( یونس/۵۷ )

۱۰- در روش روان درمانی قرآنی، ایمان، تولید امنیت درونی و آرامش می‏نماید؛ ( انعام/۸۲ و رعد/۲۸ )

۱۱- یاد خدا، آرام بخش دلهاست؛( رعد/۲۸ )

 



نوشته شده توسط شوق وصال در دو شنبه 14 بهمن 1392


احادیثی در مورد بهداشت روان

مجموعه احادیث در زمینه بهداشت روانی

 

 

باسلام خدمت دوستان عزیز و با آرزوی توفیق و سلامتی برای شما عزیزان، دیروز در حال مطالعه بودم که مطالب زیر را مشاهده کردم. حیفم آمد این سخنان پرگهر و پر بار را در این وبلاگ قرار ندهم. امیدوارم دوستان عزیز ضمن دقت در محتوا و پیام حدیث ها بنده ی سراپا تقصیر را در دعاهای شان فراموش نفرمایند. 

ضمناْ دوستان عزیز خواهشمندم از نظرات خود ما را مطلع نمایید. 

1- روابط اجتماعی:

فروتنی نعمتی است که مورد رشک قرار نمی گیرد. امام حسن عسگری علیه السلام

لبخند آدمی بر روی برادر دینی اش حسنه است. امام محمدباقر علیه السلام

هدیه کینه را از دل ها می زداید .امام رضا علیه السلام

از هم صحبتی با سست رأی دوری جویید. امام علی علیه السلام

با مردم چنان سر کنید که دوست دارید با شما سرکنند. امام حسن علیه السلام

هیچ چیز مثل خوش خلقی زندگی را شیرین نمی کند. امام حسن علیه السلام

نصف عقل آدمی اظهار دوستی نسبت به عموم مردم است. امام رضا علیه السلام

برادرت را با نیکویی به او سرزنش کن و گزند وی را به بخشش به او، با وی بازگردان. امام علی علیه السلام

خوش اخلاقی دوستی را پایدار می سازد. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

ای علی در گفتار هیچ چیزی نیست مگر با کردار. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

نیکوکاری و اخلاق خوب شهرها را آباد و عمرها را زیاد می کند. امام باقر علیه السلام

سخن چین فتنه چند ماهه را یک ساعته برپا می کند. امام علی علیه السلام

بهترین صدقه ایجاد صلح و آشتی در میان مردم است. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

نشانه برادری، وفاداری در سختی و آسایش است. امام حسین علیه السلام

دیدار دوست ستایشی از محبت اوست. امام علی علیه السلام

آن کسی که تو را از چیز خطرناکی بترساند، مانند کسی است که تو را به چیز شادی آوری بشارت دهد. امام علی علیه السلام

زکات برتری موقعیت، فروتنی است. امام علی علیه السلام

هنگامی که مؤمن برادر دینی خود را خشمگین می کند، زمینه جدایی را فراهم ساخته است. امام علی علیه السلام

رعایت انصاف اختلافات را رفع می کند و دوستی و مودت ایجاد می نماید. امام علی علیه السلام

محبوب ترین عبادت نزد خداوند شاد کردن دل مؤمن است. امام محمدباقر علیه السلام

برادرت را با نیکویی به او سرزنش کن و گزند وی را به بخشش به او، به وی بازگردان. امام علی علیه السلام

با مردم چنان سرکنید که دوست دارید با شما سرکنند. امام حسن علیه السلام

هیچ چیز مثل خوش خلقی زندگی را شیرین نمی کند. امام حسن علیه السلام

2- روابط خانوادگی:

فرزندان خود را گرامی بشمارید و نیکو تربیت شان کنید. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

خداوند دوست دارد که میان فرزندان خود به عدالت رفتار کنید. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

فرزندان خود را احترام کنید و با آنان مؤدب برخورد نمائید. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

هر کس کودکی دارد، باید کودکانه رفتار کند. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

نوجوانان را دریاب که این گروه در پذیرش هر خوبی و خیری بیشتر شتاب می کنند. امام صادق علیه السلام

خداوند از آن کسی خشنودتر است که خانواده خود را بیشتر در رفاه و نعمت قرار دهد. امام سجاد علیه السلام

از ما نیست کسی که خدا بر او گشایش دهد و او بر خانواده اش سخت گیرد. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

از خدا بترسید و میان فرزندان خود به عدالت رفتارکنید. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

3- روابط فامیلی:

با ارحام خود بپیوندید، اگر چه با سلام کردن باشد. امام علی علیه السلام

دینداران را نشانه هایی است که با آن نشانه ها شناخته می شوند: راستگویی، امانتداری، پایبندی به عهد و پیمان، به جای آوردن صله رحم و مهربانی و ترحم به ناتوان. امام علی علیه السلام

هر کس از پدر و مادرش سپاس گزاری نکند، خداوند را سپاس نگفته است. امام رضا علیه السلام

4- سلامت روان:

سلامتی بدن از کم حسادت ورزیدن است. امام علی علیه السلام

قلب های خود را از کینه های نهانی پاک کنید. امام علی علیه السلام

چهار صفت در مؤمن نیست عجله، لجاجت، خودپسندی، تنبلی. امام علی علیه السلام

خودپسندی انسان را از آموختن باز می دارد. امام هادی علیه السلام

دل های خود را به مهربانی و نرمی عادت دهید. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

صبر را تکیه گاه خودکن و با هوس مخالفت کن. امام جواد علیه السلام

سه چیز از خوشبختی است: زن سازگار، فرزند نیکوکار، رزقی که  زندگی او و خانواده اش را سامان دهد. امام صادق علیه السلام

آن که از خودش راضی شود، ناراضیان از او فراوان می شوند. امام هادی علیه السلام

برای بنده زشت است که خود را بستاید. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

دروغ باعث رو سیاهی می شود. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

به سرگرمی و بازی بپردازید، زیرا دوست ندارم در دین شما سخت گیری دیده شود. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

راستگویی باعث آرامش است و دروغگویی باعث دلهره و اضطراب. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

زکات بردباری، تحمل است. امام علی علیه السلام

هر کس حسادت را رها کند، محبت مردم را به دست خواهد آورد. امام علی علیه السلام

صبرکلید موفقیت است. امام علی علیه السلام

5- اهمیت مشاوره:

پیش از تصمیم گیری، مشورت کن و پیش از عمل بیندیش. امام  علی علیه السلام

مشورت کنید تا به نتیجه مطلوب برسید. امام حسین علیه السلام

6- اهمیت تفکر:

بهترین عبادت به کار انداختن نیروی تفکر و تعقل است. امام علی علیه السلام

اندیشه کنید! زیرا اندیشه نشانه بصیرت و بینایی است. امام حسن علیه السلام

از نشانه های دانشمند گزیده گویی و دانستن راه و روش گفتگو است. امام حسین علیه السلام

ارزنده ترین مرحله خرد، خودشناسی است. امام رضا علیه السلام

راز تو بخشی از خون توست پس نباید در غیر رگ های تو جریان یابد. امام صادق علیه السلام

از پرحرفی بپرهیز که باعث زیادی اشتباه و خستگی می گردد. امام علی علیه السلام

کسی که هر روز خود را ارزیابی نکند، از ما نیست. امام کاظم علیه السلام

سه چیز نشانه حماقت است. شوخی بسیار، سرگرمی ناروا و بداخلاقی. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

چیزی را به زبان نیاورید که از ارزش شما بکاهد. امام حسین علیه السلام

سکوت حکمت است، اما کمتر کسی آن را به کار می برد. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

عاقل آن نیست که تنها خیر و شر را بشناسد بلکه آن است که از میان دو شر آن را که بهتر است تمیز دهد. امام علی علیه السلام

هر کس پرگویی کند، کارش به هذیان می کشد. امام علی علیه السلام

کسی که به آبروی خود علاقمند است،‌ باید بحث های لجاجت آمیز را رها کند. امام علی علیه السلام

کسی که صبر و شکیبایی او را نجات ندهد، بی تابی او را از پای درمی آورد. امام علی علیه السلام

7- اهمیت سفر:

سفرکنید تا به سلامت باشید و اگر سود مالی در آن بدست نیاوردید بهره عقلی برده اید. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

8- ازدواج:

هر جوانی که در دوره جوانی خود ازدواج کند، شیطانش فریاد برآورد که: وای بر او! دین خود را از من حفظ کرد. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

بهترین ازدواج ها آن است که ساده تر و آسان تر باشد. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

9- خشونت :

از خشم بپرهیزید که خشم سپاهی نیرومند از سپاه دیوان است. امام علی علیه السلام

حق ندارید به افراد مسلمان حرف زشت بزنید ولو اینکه بی نماز باشند. امام موسی کاظم علیه السلام

ای مسلمان، با دوست و دشمن به عدالت رفتار کن! امام علی علیه السلام

10- توانایی:

کاری که نمی توانید انجام دهید برعهده نگیرید. امام حسین علیه السلام

خداوند دوست دارد هرگاه یکی از شما کاری انجام می دهد، آن را درست و استوار انجام دهد. رسول اکرم صلی الله علیه و آله

کار نیک خود را با منت نهادن، نابود مکن. امام علی علیه السلام0

 



نوشته شده توسط شوق وصال در سه شنبه 8 بهمن 1392


چه کنیم عصبانی نشویم؟

عصبانیت توانایی ما را برای خوشحالی از بین می‌برد زیرا عصبانیت و خوشحالی در تضاد با یكدیگر هستند.


عصبانیت موجب كاهش مهارت‌های اجتماعی، سازش و مصالحه شده و دیگر روابط را نیز در معرض خطر قرار می‌دهد.
عصبانیت به معنای از دست دادن كار است زیرا روابط را نابود می‌كند.
همچنین عصبانیت به معنای شكست در كاری است كه در صورت عصباني نشدن و داشتن خلقی نرم‌تر می‌توان در آن موفق شد.
عصبانیت منجر به افزایش فشار و استرس مي‌شود (و این رابطه دو طرفه است، عصبانیت منجر به افزایش استرس و استرس موجب عصبانیت بیشتر است.

هنگام عصبانی بودن دچار اشتباهات بسیاری مي‌‌شويم، زیرا پردازش اطلاعات در آن هنگام برای ما مشكل است.


مهارت‌های كنترل عصبانیت را در خود رشد و توسعه دهید. افرادی كه كنترل عصبانیت در آنها سخت و دشوار است نیاز به برنامه‌ای برای كنترل عصبانیت دارند. نكات زیر، مسائل مهمی هستند كه به شما در كنترل عصبانیت كمك می‌كنند. این نكات را به خاطر سپرده و به‌كار گیرید.

نكته اول:

این سؤال را از خود بپرسید: «آیا این موضوع 10 سال دیگر هم برایم مهم است؟» از اين طريق می‌توانید به مسئله از دیدگاهی آرام‌تر بنگرید.

نكته دوم:

از خود بپرسید: «بدترین نتیجه مورد عصبانیت من چیست؟» اگر كسی در پای صندوق فروشگاه از شما سبقت گرفت، سپری كردن سه دقیقه بیشتر، مسئله آنچنان مهمی نيست.

نكته سوم:

تصور كنید كه خود شما نیز همان كار (كاری كه موجب عصبانیت‌تان شده است) را انجام ‌دهید. با خود رو راست باشید. قبول كنید كه گاهی اوقات شما نیز جلوی یك راننده دیگر درمی‌آیید... بعضی مواقع این مسئله تصادفی است. آیا نسبت به خود نیز عصبانی می‌شوید؟

نكته چهارم:

از خود بپرسید: «آیا طرف مقابل این كار را به‌طور عمدی نسبت به من انجام داده است؟» در بسیاری از مواقع متوجه خواهید شد كه این مسئله فقط بر اثر بی‌دقتی و تعجیل رخ داده و كسی نمی‌خواسته شما را ناراحت كند یا بیازارد.

نكته پنجم:

تجربه‌ای آرامش‌بخش را تجسم كنيد. چشمان‌تان را ببندید و در ذهن خود سفر كنید. این كار را در مكان‌های امیدبخش و به دور از استرس انجام دهید.

انجام کارهای زیر نیز بسیار به شما کمک می‌کند:

1- وقفه بیندازید

تا 10 شمردن فقط برای بچه‌ها نیست. قبل از اینکه در موقعیتي پیچیده واکنش نشان دهید، چند لحظه صبر کنید، نفس عمیق بکشید و تا 10 بشمرید. کُند کردن واکنش می‌تواند کمک‌تان کند اعصاب‌تان آرام‌تر شود. در صورت لزوم، کمی از فرد یا موقعیت مورد نظر دور شوید تا کمی عصبانیت‌تان فروکش کند.

2 - وقتی آرام شدید، عصبانیت‌تان را بروز دهید

به محض اینکه توانستید خود را کنترل و درست فکر کنید، ناراحتی و عصبانیت‌تان را به طریقی قاطع اما غیرمقابله‌ای ابراز کنید. نگرانی‌ها و نیازهای‌تان را واضح و مستقیم بیان کنید، بدون اینکه بخواهید کسی را ناراحت یا کنترل کنید.

3 - ورزش کنید

فعالیت فیزیکی می‌تواند راه خروجی احساسات باشد، به خصوص اگر در حال انفجار هستید. اگر احساس می‌کنید عصبانیت‌تان شدیدا بالا رفته است، به پیاده‌روی یا دويدن بروید یا زمانی را به انجام فعالیت فیزیکی موردنظرتان اختصاص دهید. فعالیت‌جسمانی موادشیمیایی مختلفی را در مغز فعال می‌کند که باعث می‌شود احساس شادی بیشتری داشته باشيد و خیلی بیشتر از قبل احساس آرامش کنید.

4 - قبل از حرف زدن فکر کنید

در آن لحظه که از عصبانیت داغ کرده‌اید، خیلی راحت اتفاق می‌افتد که چیزی به زبان بیاورید که بعد احساس پشیمانی کنید. قبل از اینکه حرفی بزنید، زمانی وقت صرف کنید تا هم خودتان خوب فکر کنید و هم اجازه دهید افراد دیگر درگیر در آن موقعیت خوب فکر کنند.

5 - راهکارهای ممکن را مشخص کنید

به جای اینکه روی موضوعی که عصبانی‌تان کرده تمرکز کنید، به این فکر کنید که چطور می‌توانید آن مشکل را حل کنید.

اتاق نامرتب فرزندتان عصبانی‌تان کرده است؟ در آن را ببندید. آیا همسرتان هر شب برای شام دیر به خانه می‌رسد؟ برنامه شام را عقب‌تر بیندازید - یا توافق کنید که خودتان چند روز هفته را به تنهایی شام بخورید. به خودتان یادآور شوید که عصبانیت هیچ چیز را حل نمی‌کند و فقط ممکن است همه چیز را بدتر کند.

6 - جملات «من» دار استفاده کنید

برای جلوگیری از انتقاد کردن و تقصیر را به گردن کسی انداختن - که ممکن است فشار موقعیت را بیشتر کند - و برای توصیف وضعیت از جملات «من» دار استفاده کنید. محترمانه و مشخص صحبت کنید. مثلا به جای اینکه بگویید «تو هیچ وقت در کارهای خانه به من کمک نمی‌کنی» بگویید «من ناراحتم، بدون اینکه به من برای جمع کردن ظرف‌ها کمک کنی، میز غذا را ترک کردی.»

7 - کینه به دل نگیرید

بخشش ابزار بسیار قدرتمندی است. اگر اجازه دهید عصبانیت و سایر احساسات منفی، احساسات مثبت را در شما از بین ببرد، خواهید دید که غرق در تلخی حس بی‌انصافی می‌شوید اما اگر بتوانید کسی که عصبانی‌تان کرده را ببخشید، هر دوی شما می‌توانید از آن موقعیت درس بگیرید. واقع‌بینانه نیست که انتظار داشته باشید همه درست همان‌طور که شما دوست دارید رفتار کنند.

8 - برای از بین بردن فشار موقعیت، از شوخ‌طبعی استفاده کنید

شوخی کردن می‌تواند کمی از فشار را کم کند. البته منظور ریشخند و مسخره کردن نیست چون می‌تواند به احساسات طرف مقابل آسیب زده و همه چیز را بدتر کند.

9 - مهارت‌های تمدد اعصاب را تمرین کنید

وقتی از کوره درمی‌روید، مهارت‌های تمدد اعصاب را وارد کار کنید. تمرینات تنفس عمیق، تجسم یک صحنه آرامش‌بخش، تکرار یک کلمه یا جمله تسلی‌‌بخش می‌تواند کمک‌تان کند. همچنین می‌توانید به موسیقی گوش دهید، در دفترخاطرات‌تان بنویسید یا چند حرکت یوگا انجام دهید.

10 - بدانید چه زمان باید کمک بگیرید

یاد گرفتن کنترل عصبانیت برای همه سخت است. اگر عصبانیت‌تان خارج از کنترل به نظر می‌رسد، می‌توانید کمک بگیرید تا کاری نکنید که بعدها پشیمان شوید یا به اطرافیان‌تان صدمه بزنید. کلاس‌های کنترل اعصاب یا یوگا و همچنین مشاوره گرفتن از یک روانشناس می‌تواند کمک خوبی برای شما باشد.

 

 



نوشته شده توسط شوق وصال در دو شنبه 23 دی 1392


üحداقل شرط لازم براي موفقيت در هر زمينه اي يادگيري مداوم است.

 

 

 

üهميشه کارهاي خود را بنويسيد و آنها را طبقه بندي کنيد ؛ سپس از مهمترين آنها شروع کنيد.

 

 

 

üبه طور مستمر روي رشد و نوسازي شخصيت خود کار کنيد.

 

 

 

üاز سلامت جسماني خود به بهترين نحو مراقبت کنيد. نيرو و نشاط براي موفقيت و خوشبختي ضروري است.

 

 

 

üدر مورد تعيين هدف هاي خود قاطعيت داشته باشيد، اما در مورد روش دستيابي به آنها انعطاف پذير باشيد.

 

 

 

üبراي رسيدن به هر يک از هدف هاي خود مهلتي تعيين کنيد. هدف هاي غير واقع بينانه وجود ندارند . فقط مهلتي که براي رسيدن به آنها تعيين مي کنيم ممکن است واقع بينانه نباشد.

 

 

 

üبراي آن که همه توان خود را به کار گيريد بايد رؤيايي فراتر در سر داشته باشيد. براي دستيابي به «ممکن» بايد جوياي «غيرممکن» باشيد.

 

 

üآنچه بيش از هر چيز با موفقيت و خوشبختي همسويي دارد خوشبيني است.

 

 

 

üهر موقعيتي را مي توان مثبت تلقي کرد، به شرط آن که آن را به عنوان فرصتي براي رشد و پيشرفت در نظر بگيريم.

 

 

 

üاگر در هر شخص و در هر شرايطي به دنبال نقاط مثبت باشيد، تقريباً هميشه آن را پيدا خواهيد کرد.

 

 

üوقتي خدا بخواهد براي شما هديه اي بفرستد آن را در مشکلي مي پيچد. هر چه مشکل بزرگ تر باشد، هديه هم بزرگ تر است!

 

 

 

üهر وقت احساس ترس کرديد، شجاعت را با «شجاعانه عمل کردن» در خود پرورش دهيد.

 

 

 

üکليد موفقيت در اين است که هدف خود را تعيين کنيد و آنگاه طوري عمل کنيد که گويي امکان شکست وجود ندارد و همين طور هم خواهد شد.

 

 

 

üهر تجربه اي را به يک تجربه آموزنده بدل کنيد . در هر نااميدي و شکستي ، به دنبال درس با ارزش باشيد.

 



:: موضوعات مرتبط: بهداشت روان، ،

نوشته شده توسط شوق وصال در سه شنبه 19 آذر 1392


پيامهاي بهداشت رواني

بهداشت روان يعني   سازش با فشارهاي مكرر زندگي روزانه و سازگاري عبارتست از ايجاد تعادل و هماهنگي   رفتار فرد با محيط به گونه اي كه فرد به تطابقي مؤثر و سازنده دست يابد


فعاليتهاي پيشگيرانه   بهداشت رواني در سه راستاي حفظ سلامتي رواني افراد ، پيشگيري از بازگشت و تشديد   اختلالات رواني مفهوم مي يابند


عوامل فردي ، مدرسه ،   خانواده و جامعه در تأمين بهداشت روان نقش دارند


سلامت روان عبارتست   از رفتار موزون و هماهنگ با جامعه ، شناخت و پذيرش واقعيتهاي اجتماعي و قدرت   سازگاري با آنها ، ارضاي نيازهاي خويشتن و شكوفا سازي استعدادهاي فطري


دستگاه رواني از نظر   روانشناسي به دو بخش خودآگاه و ناخودآگاه تقسيم ميشود


فرد متعادل و طبيعي   كسي است كه در چارچوب اخلاق و وجدان و با توجه به معيارهاي اجتماعي و شرايط   محيطي انگيزه ها را ارضاء‌ كند


اختلافات خانوادگي   اگراستمراريابدموجب اضطراب آزاردهنده وترس شديد دركودكان ميگردد كه احساس حقارت   و ناامني شديد به دنبال خواهد داشت


گسستن رشته هاي عاطفي   رواني خانواده ، انگيزه اصلي آشفتگي هاي رواني و رفتارهايي مثل عصيان هاي جواني   فحشاء و اعتياد دانسته شده است


محيط خانواده بايد بگونه اي باشد كه نيازهاي   رواني اعضاي آن برآورده شود و انتظاراتي كه والدين از فرزندان دارند بايد واقع   بينانه باشد


تشخيص سلامتي رواني   افراد مشكل است زيرا ميزان آن بر حسب تمدن ، جامعه ، زمان ، مكان ، فرهنگ و   انتظارات هر جامعه تفاوت دارد


شناخت زمينه هايي كه   افراد در آنها آسيب پذيرند مي تواند به رفع يا تخفيف فشارهاي رواني كمك نمايد


با برنامه ريزي دقيق   در مورد انواع فعاليتها ، مي توان از احساس درماندگي جلوگيري كرد


احساس شايستگي ناشي   از دستيابي به مهارتها ، نقش عمده اي در بالا بردن عزت نفس و احترام به خود دارد   . بنابراين بايستي استعدادها و رغبتهاي خود را بپرورانيد


همه ما به پشتيباني ،   حمايت و اطمينان خاطري كه از جانب ديگران فراهم ميشود نياز داريم ، ايجاد روابط   صميمانه با ديگران از دل نگرانيهاي ناسالم پيشگيري مي كند


بعضي از مشكلات را به   تنهايي نمي توان حل كرد بنابراين به موقع بايستي از ديگران كمك گرفت


سعي كنيم عوامل و شرايط   خارجي موجد رفتارهاي مطلوب و نامطلوب را شناسايي كرده و رفتارهاي مطلوب را   جايگزين رفتارهاي نامطلوب نمائيم


همنشيني با صالحان و نيكوكاران و مشاهده   رفتارهاي آنان و نقش پذيري از آنها مي تواند كمك مؤثري در حفظ و تأمين بهداشت   رواني نمايد


آنچه را كه هست   بپذيريم و بدانيم كه زندگي مطلوب و دلخواه خيالي بيش نيست و هميشه نوعي ناتمامي   و نقص در همه جا وجود دارد


پرتوقع نباشيم و   هميشه راهي را انتخاب كنيم كه مي دانيم در آن راه امكان عملي شدن آرمانهاي ما   منظور بيش از راههاي ديگر وجود دارد


شخص سالم از استقلال   فردي خود ، آگاه است ، امكانات ، خواستها ، اميال و هدفهاي خود را مي داند و   كيفيت و واقعيت وجود خويش و محيطش را درك كرده و خود را با واقعيت هماهنگ مي كند  


در برابر پيشامدها و   وقايع معمولي روزانه احساس قدرت كنيد و زندگي را زيبا و سالم ببينيد


مسائل را در مركز   توجه قرار دهيد نه خود را به عبارتي روي مسائل كار كنيد نه روي خود


از فرصت ها براي شادي   و دوري از غصه و نگراني استفاده كنيد


ديگران را تحقير   نكنيم و براي خود مزيت اضافي قائل نشويم


هر كس عهده دار زندگي   خويشتن است پس انتظار نداريم كه ديگران زندگي راحت و خوبي براي ما تأمين نمايند


نيازها تنش زا مي باشند پس به ارضاي معقول   احتياجاتي مانند گرسنگي ، تشنگي ، خواب ، استراحت توجه داشته باشيم


نيازهاي بدني ، نياز   به ايمني ، نياز به عشق و تعلق ، نياز به احترام و شأن قدر و نياز به خويشتن   سازي و نياز به دانستن و فهميدن و نياز به زيبايي هر كدام اهميت خاصي خود را   دارند


عكس العملهاي عاطفي   شديد براي آدمي مضرند حالتهاي هيجاني شديد علاوه بر تأثير بر رفتارهاي آينده ما   بنحوي سازگاري كلي ما را نيز ممكن است مختل نمايند


خواسته ها را با   امكانات سازش دهيم تا به كشمكش رواني دچار نشويم


اگر به سلامت و آينده   فرزندانتان علاقمنديد . مواظب اعمال و حركات او در دوران مختلف رشد رواني و جسمي   باشيد


اعمال بي جا و بيمورد   ، قهر و پرخاشگري ، بي خوابي ، گوشه گيري ، احتراز از معاشرت ، عشق بي مورد ،   هوسهاي بي جا ، سوءظن و بدبيني ، خود كم بيني ، خود محوري ، دروغ و كتمان ،   حسادت ، وسواس ، شك و ترديد ، ناسازگاري و توهمات گوناگون از مقدمات بيماري   رواني به شمار ميروند


ساليانه ايامي را جهت   مسافرت و تغيير آب و هوا و دوري از تنش هاي كاري و اجتماعي در نظر بگيريد


دعا همچون دارو مي   تواند روي بيماريها مؤثر بوده و تكرار آن در تأمين بهداشت روان بسيار سودمند مي   باشد


تحسين و تمجيد اغراق   آميز باعث ايجاد غرور كاذب و خودبيني در كودك ميشود


گاهي فقط يك نگاه   نوازشگر براي تأييد رفتار مطلوب كودك كافي است


داشتن فكر مثبت راهي   براي سازندگي است . با تكيه بر توانائيهاي خود ، با روحيه اي شاد و با شهامت و   تصميم گيري به جا ، خود را براي رويارويي با مشكلات زندگي آماده كنيم


فرزند شما بايد در حد   امكان ، حق انتخاب كاري را كه ميخواهد انجام دهد ، داشته باشد او نميتواند به   خود متكي باشد مگر آن كه به وي فرصت انجام كارهاي مستقل داده شود


كودك بايد آزاد باشد   تا با همان سرعتي كه مي تواند ياد بگيرد ، در آموزش پيش برود ، نبايد به او فشار   آورد تا در هر كاري مثل ديگران باشد


تنش ، اضطراب و   افسردگي نشانه بيماري است به يافتن علل و درمان آنها بينديشيم


بيمار رواني را نبايد   تحقير كرد بلكه بايد او را در جامعه پذيرفت


احترام و توجه به   سالمند ، موجب شادي و كارآيي وي خواهد شد


بيمار رواني نيازمند   درمان ، محبت و حمايت است


احترام و تشويق به   موقع موجب رشد شخصيت كودك است


آموزش خوب بايد احساس   امنيت و شايستگي را در فرد برقرار كند


ناراحتي هاي خود را   از محيطي به محيط ديگر و از فردي به فرد ديگر منتقل نكنيد زيرا موجب پيدايش   اختلال در بهداشت رواني مي گردد


بيمار رواني را نبايد   تحقير كرد و بايد او را در جامعه پذيرفت تا در بهبودي او مؤثر باشد


فردي كه از نظر رواني   سالم است در مقابل مشكلات و مسائل با انعطاف پذيري و سازگاري عمل مي كند . ياد   بگيريم هميشه انتظاراتمان را با واقعيت تطبيق دهيم


از زندگي خود راضي   باشيد ، براي بهبودي زندگي خود تلاش كنيد و با اميدواري به آينده چشم بدوزيد


چو شادي بكاهد ،   بكاهد روان خرد ناتوان گردد اندر ميان


يكي از اصول اساسي   بهداشت رواني ايجاد احساس امنيت در خانه و اجتماع است


با دقت در انتخاب   همسر مي توان بسياري از مشكلات رواني زندگي مشترك را كاهش داد


فكر درست و روحيه   بانشاط از علائم سلامت روان است


اصول بهداشت رواني   مبنا بر تقويت افراد است نه تخريب شخصيت آنان


سالم زيستن ، سالم   بودن و سالم ماندن حق طبيعي افراد جامعه است


توجه به نيازهاي   رواني در كنار نيازهاي جسمي نقش مهمي در سلامت عمومي فرد ايفاد مي كند


هر كس بيش تر از   شايستگي خود ، متوقع گردد با محروميت و ناكامي روبرو خواهد شد


رضايت از زندگي ،   تلاش براي بهبود آن و اميدواري به آينده نشانه سلامت رواني فرد است


هنگاميكه كودك عصباني است محتاج گوش شنوايي   است كه با توجه و دقت حرفهايش را بشنود نه زباني كه كارش طعنه زني و خرده گيري   باشد او محتاج يك فرد بالغ است كه از خشمش بكاهد نه آنكه بر تشويش او بيفزايد


براي اينكه روابط   موفقيت آميز بين بزرگترها و نوجوانان برقرار شود بايستي بزرگترها احساس همدردي و   اعتماد به نوجوانان داشته باشند


تذكرات و يادآوريهاي   زياد و پي در پي منتهي به پيدايش لجاجت و مقاومت منفي در كودكان و نوجوان ميشود


تقويت قوه تصميم گيري   براي زندگي آينده فرزندان بسيار لازم است


از دست دادن اعتماد   به نفس معمولا مهمترين عامل عقب ماندگيهاي درسي است


غفلت درباره بهداشت   رواني ميتواند عاملي در بروز اختلالات رواني كودك باشد


زياده روي در تنبيه   سبب ميشود كه شخصيت كودك خرد شده ، روحيه او در هم شكست شود


براي رشد عاطفي كودك   هيچ چيز ضروري تر از محيط با نشاط نيست


غفلت در رعايت بهداشت   روان در خانه و مدرسه ممكن است گلهاي زندگيتان را در معرض خطر بيماريهاي رواني   قرار دهد


در مدرسه نه تنها به   پرورش قواي فكري و جسمي كودكان بلكه به پرورش عواطف آنها نيز بايد توجه شود


احساس نا امني در   محيط خانه و مدرسه اغلب موجب لكنت زبان ، ناخن جويدن و مكيدن انگشت در كودكان مي   شود  


نا مناسب بودن محيط   مدرسه سلامت جسمي و رواني كودكان را به خطر مي اندازد ، پس در بهسازي محيط مدارس   كوشا باشيم


هدف از آموزش ابتدايي   : بهبود رشد كودك ، شكوفا نمودن استعدادهاي وي ، برقراري عادات بهداشتي مناسب و   درست براي او مي باشد


شيريني زندگي در   آسوده زيستن است : اين آسودگي را با توجه بيشتر به پرورش جسمي و رواني   فرزندانتان به آنها هديه كنيد


بايد در مدرسه به   كودك در خود فرو رفته به اندازه كودك پرخاشگر توجه كرد


شاداب ترين مردم   آنهايي هستند كه دوستاني صميمي و پايدار دارند


براي سلامت روح و جسم   با مردم باشيد در غم و شادي ديگران شركت كنيد و آنان را در غم و شاديهاي خودتان   شركت دهيد


براي سلامت جسم و   روان در خواب خود صرفه جويي نكنيد


سعي كنيد حتي المقدور   هر گونه غم و غصه و افكار ناراحت كننده را از وجود خود دور كنيد


دعا و نيايش ، مطالعه كتابهاي شادي بخش و   موسيقي آرام براي ايجاد آرامش و سلامت روان مفيد هستند


اگر زندگي را دوست داشته   باشيد زندگي نيز شما را دوست خواهد داشت


افسردگي و ساير   مشكلات رواني سلامت جسمي شما را نيز به خطر مي اندازد


شوخ طبعي بهترين راه   پيشگيري از مشكلات رواني است


رفت و آمد با افراد   بشاش بجاي افراد اخمو روحيه شما را شاداب تر خواهد كرد


موسيقي مناسب باعث   تسكين فشارهاي عصبي مي شود


موسيقي و آواز خواندن   باعث آرامش رواني فرد ميشود


مشاركت در امور خيريه   و بشردوستانه از عوامل بهداشت رواني است


كينه توزي ، تنگ نظري   و حسادت سلامت جسم و روان شما را تهديد مي كند

پيامهاي بهداشت رواني

بهداشت روان يعني   سازش با فشارهاي مكرر زندگي روزانه و سازگاري عبارتست از ايجاد تعادل و هماهنگي   رفتار فرد با محيط به گونه اي كه فرد به تطابقي مؤثر و سازنده دست يابد


فعاليتهاي پيشگيرانه   بهداشت رواني در سه راستاي حفظ سلامتي رواني افراد ، پيشگيري از بازگشت و تشديد   اختلالات رواني مفهوم مي يابند


عوامل فردي ، مدرسه ،   خانواده و جامعه در تأمين بهداشت روان نقش دارند


سلامت روان عبارتست   از رفتار موزون و هماهنگ با جامعه ، شناخت و پذيرش واقعيتهاي اجتماعي و قدرت   سازگاري با آنها ، ارضاي نيازهاي خويشتن و شكوفا سازي استعدادهاي فطري


دستگاه رواني از نظر   روانشناسي به دو بخش خودآگاه و ناخودآگاه تقسيم ميشود


فرد متعادل و طبيعي   كسي است كه در چارچوب اخلاق و وجدان و با توجه به معيارهاي اجتماعي و شرايط   محيطي انگيزه ها را ارضاء‌ كند


اختلافات خانوادگي   اگراستمراريابدموجب اضطراب آزاردهنده وترس شديد دركودكان ميگردد كه احساس حقارت   و ناامني شديد به دنبال خواهد داشت


گسستن رشته هاي عاطفي   رواني خانواده ، انگيزه اصلي آشفتگي هاي رواني و رفتارهايي مثل عصيان هاي جواني   فحشاء و اعتياد دانسته شده است


محيط خانواده بايد   بگونه اي باشد كه نيازهاي رواني اعضاي آن برآورده شود و انتظاراتي كه والدين از   فرزندان دارند بايد واقع بينانه باشد


تشخيص سلامتي رواني   افراد مشكل است زيرا ميزان آن بر حسب تمدن ، جامعه ، زمان ، مكان ، فرهنگ و   انتظارات هر جامعه تفاوت دارد


شناخت زمينه هايي كه   افراد در آنها آسيب پذيرند مي تواند به رفع يا تخفيف فشارهاي رواني كمك نمايد


با برنامه ريزي دقيق   در مورد انواع فعاليتها ، مي توان از احساس درماندگي جلوگيري كرد


احساس شايستگي ناشي   از دستيابي به مهارتها ، نقش عمده اي در بالا بردن عزت نفس و احترام به خود دارد   . بنابراين بايستي استعدادها و رغبتهاي خود را بپرورانيد


همه ما به پشتيباني ،   حمايت و اطمينان خاطري كه از جانب ديگران فراهم ميشود نياز داريم ، ايجاد روابط   صميمانه با ديگران از دل نگرانيهاي ناسالم پيشگيري مي كند


بعضي از مشكلات را به   تنهايي نمي توان حل كرد بنابراين به موقع بايستي از ديگران كمك گرفت


سعي كنيم عوامل و   شرايط خارجي موجد رفتارهاي مطلوب و نامطلوب را شناسايي كرده و رفتارهاي مطلوب را   جايگزين رفتارهاي نامطلوب نمائيم


همنشيني با صالحان و   نيكوكاران و مشاهده رفتارهاي آنان و نقش پذيري از آنها مي تواند كمك مؤثري در   حفظ و تأمين بهداشت رواني نمايد


آنچه را كه هست   بپذيريم و بدانيم كه زندگي مطلوب و دلخواه خيالي بيش نيست و هميشه نوعي ناتمامي   و نقص در همه جا وجود دارد


پرتوقع نباشيم و   هميشه راهي را انتخاب كنيم كه مي دانيم در آن راه امكان عملي شدن آرمانهاي ما   منظور بيش از راههاي ديگر وجود دارد


شخص سالم از استقلال   فردي خود ، آگاه است ، امكانات ، خواستها ، اميال و هدفهاي خود را مي داند و   كيفيت و واقعيت وجود خويش و محيطش را درك كرده و خود را با واقعيت هماهنگ مي كند  


در برابر پيشامدها و   وقايع معمولي روزانه احساس قدرت كنيد و زندگي را زيبا و سالم ببينيد


مسائل را در مركز   توجه قرار دهيد نه خود را به عبارتي روي مسائل كار كنيد نه روي خود


از فرصت ها براي شادي   و دوري از غصه و نگراني استفاده كنيد


ديگران را تحقير   نكنيم و براي خود مزيت اضافي قائل نشويم


هر كس عهده دار زندگي   خويشتن است پس انتظار نداريم كه ديگران زندگي راحت و خوبي براي ما تأمين نمايند


نيازها تنش زا مي   باشند پس به ارضاي معقول احتياجاتي مانند گرسنگي ، تشنگي ، خواب ، استراحت توجه   داشته باشيم


نيازهاي بدني ، نياز   به ايمني ، نياز به عشق و تعلق ، نياز به احترام و شأن قدر و نياز به خويشتن   سازي و نياز به دانستن و فهميدن و نياز به زيبايي هر كدام اهميت خاصي خود را   دارند


عكس العملهاي عاطفي   شديد براي آدمي مضرند حالتهاي هيجاني شديد علاوه بر تأثير بر رفتارهاي آينده ما   بنحوي سازگاري كلي ما را نيز ممكن است مختل نمايند


خواسته ها را با   امكانات سازش دهيم تا به كشمكش رواني دچار نشويم


اگر به سلامت و آينده   فرزندانتان علاقمنديد . مواظب اعمال و حركات او در دوران مختلف رشد رواني و جسمي   باشيد


اعمال بي جا و بيمورد   ، قهر و پرخاشگري ، بي خوابي ، گوشه گيري ، احتراز از معاشرت ، عشق بي مورد ،   هوسهاي بي جا ، سوءظن و بدبيني ، خود كم بيني ، خود محوري ، دروغ و كتمان ،   حسادت ، وسواس ، شك و ترديد ، ناسازگاري و توهمات گوناگون از مقدمات بيماري   رواني به شمار ميروند


ساليانه ايامي را جهت   مسافرت و تغيير آب و هوا و دوري از تنش هاي كاري و اجتماعي در نظر بگيريد


دعا همچون دارو مي   تواند روي بيماريها مؤثر بوده و تكرار آن در تأمين بهداشت روان بسيار سودمند مي   باشد


تحسين و تمجيد اغراق   آميز باعث ايجاد غرور كاذب و خودبيني در كودك ميشود


گاهي فقط يك نگاه   نوازشگر براي تأييد رفتار مطلوب كودك كافي است


داشتن فكر مثبت راهي   براي سازندگي است . با تكيه بر توانائيهاي خود ، با روحيه اي شاد و با شهامت و   تصميم گيري به جا ، خود را براي رويارويي با مشكلات زندگي آماده كنيم


فرزند شما بايد در حد   امكان ، حق انتخاب كاري را كه ميخواهد انجام دهد ، داشته باشد او نميتواند به   خود متكي باشد مگر آن كه به وي فرصت انجام كارهاي مستقل داده شود


كودك بايد آزاد باشد   تا با همان سرعتي كه مي تواند ياد بگيرد ، در آموزش پيش برود ، نبايد به او فشار   آورد تا در هر كاري مثل ديگران باشد


تنش ، اضطراب و   افسردگي نشانه بيماري است به يافتن علل و درمان آنها بينديشيم


بيمار رواني را نبايد   تحقير كرد بلكه بايد او را در جامعه پذيرفت


احترام و توجه به   سالمند ، موجب شادي و كارآيي وي خواهد شد


بيمار رواني نيازمند   درمان ، محبت و حمايت است


احترام و تشويق به   موقع موجب رشد شخصيت كودك است


آموزش خوب بايد احساس   امنيت و شايستگي را در فرد برقرار كند


ناراحتي هاي خود را   از محيطي به محيط ديگر و از فردي به فرد ديگر منتقل نكنيد زيرا موجب پيدايش   اختلال در بهداشت رواني مي گردد


بيمار رواني را نبايد   تحقير كرد و بايد او را در جامعه پذيرفت تا در بهبودي او مؤثر باشد


فردي كه از نظر رواني   سالم است در مقابل مشكلات و مسائل با انعطاف پذيري و سازگاري عمل مي كند . ياد   بگيريم هميشه انتظاراتمان را با واقعيت تطبيق دهيم


از زندگي خود راضي   باشيد ، براي بهبودي زندگي خود تلاش كنيد و با اميدواري به آينده چشم بدوزيد


چو شادي بكاهد ،   بكاهد روان خرد ناتوان گردد اندر ميان


يكي از اصول اساسي   بهداشت رواني ايجاد احساس امنيت در خانه و اجتماع است


با دقت در انتخاب   همسر مي توان بسياري از مشكلات رواني زندگي مشترك را كاهش داد


فكر درست و روحيه   بانشاط از علائم سلامت روان است


اصول بهداشت رواني   مبنا بر تقويت افراد است نه تخريب شخصيت آنان


سالم زيستن ، سالم   بودن و سالم ماندن حق طبيعي افراد جامعه است


توجه به نيازهاي   رواني در كنار نيازهاي جسمي نقش مهمي در سلامت عمومي فرد ايفاد مي كند


هر كس بيش تر از   شايستگي خود ، متوقع گردد با محروميت و ناكامي روبرو خواهد شد


رضايت از زندگي ،   تلاش براي بهبود آن و اميدواري به آينده نشانه سلامت رواني فرد است


هنگاميكه كودك عصباني   است محتاج گوش شنوايي است كه با توجه و دقت حرفهايش را بشنود نه زباني كه كارش   طعنه زني و خرده گيري باشد او محتاج يك فرد بالغ است كه از خشمش بكاهد نه آنكه   بر تشويش او بيفزايد


براي اينكه روابط   موفقيت آميز بين بزرگترها و نوجوانان برقرار شود بايستي بزرگترها احساس همدردي و   اعتماد به نوجوانان داشته باشند


تذكرات و يادآوريهاي   زياد و پي در پي منتهي به پيدايش لجاجت و مقاومت منفي در كودكان و نوجوان ميشود


تقويت قوه تصميم گيري   براي زندگي آينده فرزندان بسيار لازم است


از دست دادن اعتماد   به نفس معمولا مهمترين عامل عقب ماندگيهاي درسي است


غفلت درباره بهداشت   رواني ميتواند عاملي در بروز اختلالات رواني كودك باشد


زياده روي در تنبيه   سبب ميشود كه شخصيت كودك خرد شده ، روحيه او در هم شكست شود


براي رشد عاطفي كودك   هيچ چيز ضروري تر از محيط با نشاط نيست


غفلت در رعايت بهداشت   روان در خانه و مدرسه ممكن است گلهاي زندگيتان را در معرض خطر بيماريهاي رواني   قرار دهد


در مدرسه نه تنها به   پرورش قواي فكري و جسمي كودكان بلكه به پرورش عواطف آنها نيز بايد توجه شود


احساس نا امني در   محيط خانه و مدرسه اغلب موجب لكنت زبان ، ناخن جويدن و مكيدن انگشت در كودكان مي   شود


نا مناسب بودن محيط   مدرسه سلامت جسمي و رواني كودكان را به خطر مي اندازد ، پس در بهسازي محيط مدارس   كوشا باشيم


هدف از آموزش ابتدايي   : بهبود رشد كودك ، شكوفا نمودن استعدادهاي وي ، برقراري عادات بهداشتي مناسب و   درست براي او مي باشد


شيريني زندگي در   آسوده زيستن است : اين آسودگي را با توجه بيشتر به پرورش جسمي و رواني   فرزندانتان به آنها هديه كنيد


بايد در مدرسه به   كودك در خود فرو رفته به اندازه كودك پرخاشگر توجه كرد


شاداب ترين مردم   آنهايي هستند كه دوستاني صميمي و پايدار دارند


براي سلامت روح و جسم   با مردم باشيد در غم و شادي ديگران شركت كنيد و آنان را در غم و شاديهاي خودتان   شركت دهيد


براي سلامت جسم و   روان در خواب خود صرفه جويي نكنيد


سعي كنيد حتي المقدور   هر گونه غم و غصه و افكار ناراحت كننده را از وجود خود دور كنيد


دعا و نيايش ، مطالعه   كتابهاي شادي بخش و موسيقي آرام براي ايجاد آرامش و سلامت روان مفيد هستند


اگر زندگي را دوست   داشته باشيد زندگي نيز شما را دوست خواهد داشت


افسردگي و ساير   مشكلات رواني سلامت جسمي شما را نيز به خطر مي اندازد


شوخ طبعي بهترين راه   پيشگيري از مشكلات رواني است


رفت و آمد با افراد   بشاش بجاي افراد اخمو روحيه شما را شاداب تر خواهد كرد


موسيقي مناسب باعث   تسكين فشارهاي عصبي مي شود


موسيقي و آواز خواندن   باعث آرامش رواني فرد ميشود


مشاركت در امور خيريه   و بشردوستانه از عوامل بهداشت رواني است


كينه توزي ، تنگ نظري   و حسادت سلامت جسم و روان شما را تهديد مي كند

 



نوشته شده توسط شوق وصال در سه شنبه 19 آذر 1392


پيامهاي بهداشت رواني

بهداشت روان يعني   سازش با فشارهاي مكرر زندگي روزانه و سازگاري عبارتست از ايجاد تعادل و هماهنگي   رفتار فرد با محيط به گونه اي كه فرد به تطابقي مؤثر و سازنده دست يابد


فعاليتهاي پيشگيرانه   بهداشت رواني در سه راستاي حفظ سلامتي رواني افراد ، پيشگيري از بازگشت و تشديد   اختلالات رواني مفهوم مي يابند


عوامل فردي ، مدرسه ،   خانواده و جامعه در تأمين بهداشت روان نقش دارند


سلامت روان عبارتست   از رفتار موزون و هماهنگ با جامعه ، شناخت و پذيرش واقعيتهاي اجتماعي و قدرت   سازگاري با آنها ، ارضاي نيازهاي خويشتن و شكوفا سازي استعدادهاي فطري


دستگاه رواني از نظر   روانشناسي به دو بخش خودآگاه و ناخودآگاه تقسيم ميشود


فرد متعادل و طبيعي   كسي است كه در چارچوب اخلاق و وجدان و با توجه به معيارهاي اجتماعي و شرايط   محيطي انگيزه ها را ارضاء‌ كند


اختلافات خانوادگي   اگراستمراريابدموجب اضطراب آزاردهنده وترس شديد دركودكان ميگردد كه احساس حقارت   و ناامني شديد به دنبال خواهد داشت


گسستن رشته هاي عاطفي   رواني خانواده ، انگيزه اصلي آشفتگي هاي رواني و رفتارهايي مثل عصيان هاي جواني   فحشاء و اعتياد دانسته شده است


محيط خانواده بايد بگونه اي باشد كه نيازهاي   رواني اعضاي آن برآورده شود و انتظاراتي كه والدين از فرزندان دارند بايد واقع   بينانه باشد


تشخيص سلامتي رواني   افراد مشكل است زيرا ميزان آن بر حسب تمدن ، جامعه ، زمان ، مكان ، فرهنگ و   انتظارات هر جامعه تفاوت دارد


شناخت زمينه هايي كه   افراد در آنها آسيب پذيرند مي تواند به رفع يا تخفيف فشارهاي رواني كمك نمايد


با برنامه ريزي دقيق   در مورد انواع فعاليتها ، مي توان از احساس درماندگي جلوگيري كرد


احساس شايستگي ناشي   از دستيابي به مهارتها ، نقش عمده اي در بالا بردن عزت نفس و احترام به خود دارد   . بنابراين بايستي استعدادها و رغبتهاي خود را بپرورانيد


همه ما به پشتيباني ،   حمايت و اطمينان خاطري كه از جانب ديگران فراهم ميشود نياز داريم ، ايجاد روابط   صميمانه با ديگران از دل نگرانيهاي ناسالم پيشگيري مي كند


بعضي از مشكلات را به   تنهايي نمي توان حل كرد بنابراين به موقع بايستي از ديگران كمك گرفت


سعي كنيم عوامل و شرايط   خارجي موجد رفتارهاي مطلوب و نامطلوب را شناسايي كرده و رفتارهاي مطلوب را   جايگزين رفتارهاي نامطلوب نمائيم


همنشيني با صالحان و نيكوكاران و مشاهده   رفتارهاي آنان و نقش پذيري از آنها مي تواند كمك مؤثري در حفظ و تأمين بهداشت   رواني نمايد


آنچه را كه هست   بپذيريم و بدانيم كه زندگي مطلوب و دلخواه خيالي بيش نيست و هميشه نوعي ناتمامي   و نقص در همه جا وجود دارد


پرتوقع نباشيم و   هميشه راهي را انتخاب كنيم كه مي دانيم در آن راه امكان عملي شدن آرمانهاي ما   منظور بيش از راههاي ديگر وجود دارد


شخص سالم از استقلال   فردي خود ، آگاه است ، امكانات ، خواستها ، اميال و هدفهاي خود را مي داند و   كيفيت و واقعيت وجود خويش و محيطش را درك كرده و خود را با واقعيت هماهنگ مي كند  


در برابر پيشامدها و   وقايع معمولي روزانه احساس قدرت كنيد و زندگي را زيبا و سالم ببينيد


مسائل را در مركز   توجه قرار دهيد نه خود را به عبارتي روي مسائل كار كنيد نه روي خود


از فرصت ها براي شادي   و دوري از غصه و نگراني استفاده كنيد


ديگران را تحقير   نكنيم و براي خود مزيت اضافي قائل نشويم


هر كس عهده دار زندگي   خويشتن است پس انتظار نداريم كه ديگران زندگي راحت و خوبي براي ما تأمين نمايند


نيازها تنش زا مي باشند پس به ارضاي معقول   احتياجاتي مانند گرسنگي ، تشنگي ، خواب ، استراحت توجه داشته باشيم


نيازهاي بدني ، نياز   به ايمني ، نياز به عشق و تعلق ، نياز به احترام و شأن قدر و نياز به خويشتن   سازي و نياز به دانستن و فهميدن و نياز به زيبايي هر كدام اهميت خاصي خود را   دارند


عكس العملهاي عاطفي   شديد براي آدمي مضرند حالتهاي هيجاني شديد علاوه بر تأثير بر رفتارهاي آينده ما   بنحوي سازگاري كلي ما را نيز ممكن است مختل نمايند


خواسته ها را با   امكانات سازش دهيم تا به كشمكش رواني دچار نشويم


اگر به سلامت و آينده   فرزندانتان علاقمنديد . مواظب اعمال و حركات او در دوران مختلف رشد رواني و جسمي   باشيد


اعمال بي جا و بيمورد   ، قهر و پرخاشگري ، بي خوابي ، گوشه گيري ، احتراز از معاشرت ، عشق بي مورد ،   هوسهاي بي جا ، سوءظن و بدبيني ، خود كم بيني ، خود محوري ، دروغ و كتمان ،   حسادت ، وسواس ، شك و ترديد ، ناسازگاري و توهمات گوناگون از مقدمات بيماري   رواني به شمار ميروند


ساليانه ايامي را جهت   مسافرت و تغيير آب و هوا و دوري از تنش هاي كاري و اجتماعي در نظر بگيريد


دعا همچون دارو مي   تواند روي بيماريها مؤثر بوده و تكرار آن در تأمين بهداشت روان بسيار سودمند مي   باشد


تحسين و تمجيد اغراق   آميز باعث ايجاد غرور كاذب و خودبيني در كودك ميشود


گاهي فقط يك نگاه   نوازشگر براي تأييد رفتار مطلوب كودك كافي است


داشتن فكر مثبت راهي   براي سازندگي است . با تكيه بر توانائيهاي خود ، با روحيه اي شاد و با شهامت و   تصميم گيري به جا ، خود را براي رويارويي با مشكلات زندگي آماده كنيم


فرزند شما بايد در حد   امكان ، حق انتخاب كاري را كه ميخواهد انجام دهد ، داشته باشد او نميتواند به   خود متكي باشد مگر آن كه به وي فرصت انجام كارهاي مستقل داده شود


كودك بايد آزاد باشد   تا با همان سرعتي كه مي تواند ياد بگيرد ، در آموزش پيش برود ، نبايد به او فشار   آورد تا در هر كاري مثل ديگران باشد


تنش ، اضطراب و   افسردگي نشانه بيماري است به يافتن علل و درمان آنها بينديشيم


بيمار رواني را نبايد   تحقير كرد بلكه بايد او را در جامعه پذيرفت


احترام و توجه به   سالمند ، موجب شادي و كارآيي وي خواهد شد


بيمار رواني نيازمند   درمان ، محبت و حمايت است


احترام و تشويق به   موقع موجب رشد شخصيت كودك است


آموزش خوب بايد احساس   امنيت و شايستگي را در فرد برقرار كند


ناراحتي هاي خود را   از محيطي به محيط ديگر و از فردي به فرد ديگر منتقل نكنيد زيرا موجب پيدايش   اختلال در بهداشت رواني مي گردد


بيمار رواني را نبايد   تحقير كرد و بايد او را در جامعه پذيرفت تا در بهبودي او مؤثر باشد


فردي كه از نظر رواني   سالم است در مقابل مشكلات و مسائل با انعطاف پذيري و سازگاري عمل مي كند . ياد   بگيريم هميشه انتظاراتمان را با واقعيت تطبيق دهيم


از زندگي خود راضي   باشيد ، براي بهبودي زندگي خود تلاش كنيد و با اميدواري به آينده چشم بدوزيد


چو شادي بكاهد ،   بكاهد روان خرد ناتوان گردد اندر ميان


يكي از اصول اساسي   بهداشت رواني ايجاد احساس امنيت در خانه و اجتماع است


با دقت در انتخاب   همسر مي توان بسياري از مشكلات رواني زندگي مشترك را كاهش داد


فكر درست و روحيه   بانشاط از علائم سلامت روان است


اصول بهداشت رواني   مبنا بر تقويت افراد است نه تخريب شخصيت آنان


سالم زيستن ، سالم   بودن و سالم ماندن حق طبيعي افراد جامعه است


توجه به نيازهاي   رواني در كنار نيازهاي جسمي نقش مهمي در سلامت عمومي فرد ايفاد مي كند


هر كس بيش تر از   شايستگي خود ، متوقع گردد با محروميت و ناكامي روبرو خواهد شد


رضايت از زندگي ،   تلاش براي بهبود آن و اميدواري به آينده نشانه سلامت رواني فرد است


هنگاميكه كودك عصباني است محتاج گوش شنوايي   است كه با توجه و دقت حرفهايش را بشنود نه زباني كه كارش طعنه زني و خرده گيري   باشد او محتاج يك فرد بالغ است كه از خشمش بكاهد نه آنكه بر تشويش او بيفزايد


براي اينكه روابط   موفقيت آميز بين بزرگترها و نوجوانان برقرار شود بايستي بزرگترها احساس همدردي و   اعتماد به نوجوانان داشته باشند


تذكرات و يادآوريهاي   زياد و پي در پي منتهي به پيدايش لجاجت و مقاومت منفي در كودكان و نوجوان ميشود


تقويت قوه تصميم گيري   براي زندگي آينده فرزندان بسيار لازم است


از دست دادن اعتماد   به نفس معمولا مهمترين عامل عقب ماندگيهاي درسي است


غفلت درباره بهداشت   رواني ميتواند عاملي در بروز اختلالات رواني كودك باشد


زياده روي در تنبيه   سبب ميشود كه شخصيت كودك خرد شده ، روحيه او در هم شكست شود


براي رشد عاطفي كودك   هيچ چيز ضروري تر از محيط با نشاط نيست


غفلت در رعايت بهداشت   روان در خانه و مدرسه ممكن است گلهاي زندگيتان را در معرض خطر بيماريهاي رواني   قرار دهد


در مدرسه نه تنها به   پرورش قواي فكري و جسمي كودكان بلكه به پرورش عواطف آنها نيز بايد توجه شود


احساس نا امني در   محيط خانه و مدرسه اغلب موجب لكنت زبان ، ناخن جويدن و مكيدن انگشت در كودكان مي   شود  


نا مناسب بودن محيط   مدرسه سلامت جسمي و رواني كودكان را به خطر مي اندازد ، پس در بهسازي محيط مدارس   كوشا باشيم


هدف از آموزش ابتدايي   : بهبود رشد كودك ، شكوفا نمودن استعدادهاي وي ، برقراري عادات بهداشتي مناسب و   درست براي او مي باشد


شيريني زندگي در   آسوده زيستن است : اين آسودگي را با توجه بيشتر به پرورش جسمي و رواني   فرزندانتان به آنها هديه كنيد


بايد در مدرسه به   كودك در خود فرو رفته به اندازه كودك پرخاشگر توجه كرد


شاداب ترين مردم   آنهايي هستند كه دوستاني صميمي و پايدار دارند


براي سلامت روح و جسم   با مردم باشيد در غم و شادي ديگران شركت كنيد و آنان را در غم و شاديهاي خودتان   شركت دهيد


براي سلامت جسم و   روان در خواب خود صرفه جويي نكنيد


سعي كنيد حتي المقدور   هر گونه غم و غصه و افكار ناراحت كننده را از وجود خود دور كنيد


دعا و نيايش ، مطالعه كتابهاي شادي بخش و   موسيقي آرام براي ايجاد آرامش و سلامت روان مفيد هستند


اگر زندگي را دوست داشته   باشيد زندگي نيز شما را دوست خواهد داشت


افسردگي و ساير   مشكلات رواني سلامت جسمي شما را نيز به خطر مي اندازد


شوخ طبعي بهترين راه   پيشگيري از مشكلات رواني است


رفت و آمد با افراد   بشاش بجاي افراد اخمو روحيه شما را شاداب تر خواهد كرد


موسيقي مناسب باعث   تسكين فشارهاي عصبي مي شود


موسيقي و آواز خواندن   باعث آرامش رواني فرد ميشود


مشاركت در امور خيريه   و بشردوستانه از عوامل بهداشت رواني است


كينه توزي ، تنگ نظري   و حسادت سلامت جسم و روان شما را تهديد مي كند

پيامهاي بهداشت رواني

بهداشت روان يعني   سازش با فشارهاي مكرر زندگي روزانه و سازگاري عبارتست از ايجاد تعادل و هماهنگي   رفتار فرد با محيط به گونه اي كه فرد به تطابقي مؤثر و سازنده دست يابد


فعاليتهاي پيشگيرانه   بهداشت رواني در سه راستاي حفظ سلامتي رواني افراد ، پيشگيري از بازگشت و تشديد   اختلالات رواني مفهوم مي يابند


عوامل فردي ، مدرسه ،   خانواده و جامعه در تأمين بهداشت روان نقش دارند


سلامت روان عبارتست   از رفتار موزون و هماهنگ با جامعه ، شناخت و پذيرش واقعيتهاي اجتماعي و قدرت   سازگاري با آنها ، ارضاي نيازهاي خويشتن و شكوفا سازي استعدادهاي فطري


دستگاه رواني از نظر   روانشناسي به دو بخش خودآگاه و ناخودآگاه تقسيم ميشود


فرد متعادل و طبيعي   كسي است كه در چارچوب اخلاق و وجدان و با توجه به معيارهاي اجتماعي و شرايط   محيطي انگيزه ها را ارضاء‌ كند


اختلافات خانوادگي   اگراستمراريابدموجب اضطراب آزاردهنده وترس شديد دركودكان ميگردد كه احساس حقارت   و ناامني شديد به دنبال خواهد داشت


گسستن رشته هاي عاطفي   رواني خانواده ، انگيزه اصلي آشفتگي هاي رواني و رفتارهايي مثل عصيان هاي جواني   فحشاء و اعتياد دانسته شده است


محيط خانواده بايد   بگونه اي باشد كه نيازهاي رواني اعضاي آن برآورده شود و انتظاراتي كه والدين از   فرزندان دارند بايد واقع بينانه باشد


تشخيص سلامتي رواني   افراد مشكل است زيرا ميزان آن بر حسب تمدن ، جامعه ، زمان ، مكان ، فرهنگ و   انتظارات هر جامعه تفاوت دارد


شناخت زمينه هايي كه   افراد در آنها آسيب پذيرند مي تواند به رفع يا تخفيف فشارهاي رواني كمك نمايد


با برنامه ريزي دقيق   در مورد انواع فعاليتها ، مي توان از احساس درماندگي جلوگيري كرد


احساس شايستگي ناشي   از دستيابي به مهارتها ، نقش عمده اي در بالا بردن عزت نفس و احترام به خود دارد   . بنابراين بايستي استعدادها و رغبتهاي خود را بپرورانيد


همه ما به پشتيباني ،   حمايت و اطمينان خاطري كه از جانب ديگران فراهم ميشود نياز داريم ، ايجاد روابط   صميمانه با ديگران از دل نگرانيهاي ناسالم پيشگيري مي كند


بعضي از مشكلات را به   تنهايي نمي توان حل كرد بنابراين به موقع بايستي از ديگران كمك گرفت


سعي كنيم عوامل و   شرايط خارجي موجد رفتارهاي مطلوب و نامطلوب را شناسايي كرده و رفتارهاي مطلوب را   جايگزين رفتارهاي نامطلوب نمائيم


همنشيني با صالحان و   نيكوكاران و مشاهده رفتارهاي آنان و نقش پذيري از آنها مي تواند كمك مؤثري در   حفظ و تأمين بهداشت رواني نمايد


آنچه را كه هست   بپذيريم و بدانيم كه زندگي مطلوب و دلخواه خيالي بيش نيست و هميشه نوعي ناتمامي   و نقص در همه جا وجود دارد


پرتوقع نباشيم و   هميشه راهي را انتخاب كنيم كه مي دانيم در آن راه امكان عملي شدن آرمانهاي ما   منظور بيش از راههاي ديگر وجود دارد


شخص سالم از استقلال   فردي خود ، آگاه است ، امكانات ، خواستها ، اميال و هدفهاي خود را مي داند و   كيفيت و واقعيت وجود خويش و محيطش را درك كرده و خود را با واقعيت هماهنگ مي كند  


در برابر پيشامدها و   وقايع معمولي روزانه احساس قدرت كنيد و زندگي را زيبا و سالم ببينيد


مسائل را در مركز   توجه قرار دهيد نه خود را به عبارتي روي مسائل كار كنيد نه روي خود


از فرصت ها براي شادي   و دوري از غصه و نگراني استفاده كنيد


ديگران را تحقير   نكنيم و براي خود مزيت اضافي قائل نشويم


هر كس عهده دار زندگي   خويشتن است پس انتظار نداريم كه ديگران زندگي راحت و خوبي براي ما تأمين نمايند


نيازها تنش زا مي   باشند پس به ارضاي معقول احتياجاتي مانند گرسنگي ، تشنگي ، خواب ، استراحت توجه   داشته باشيم


نيازهاي بدني ، نياز   به ايمني ، نياز به عشق و تعلق ، نياز به احترام و شأن قدر و نياز به خويشتن   سازي و نياز به دانستن و فهميدن و نياز به زيبايي هر كدام اهميت خاصي خود را   دارند


عكس العملهاي عاطفي   شديد براي آدمي مضرند حالتهاي هيجاني شديد علاوه بر تأثير بر رفتارهاي آينده ما   بنحوي سازگاري كلي ما را نيز ممكن است مختل نمايند


خواسته ها را با   امكانات سازش دهيم تا به كشمكش رواني دچار نشويم


اگر به سلامت و آينده   فرزندانتان علاقمنديد . مواظب اعمال و حركات او در دوران مختلف رشد رواني و جسمي   باشيد


اعمال بي جا و بيمورد   ، قهر و پرخاشگري ، بي خوابي ، گوشه گيري ، احتراز از معاشرت ، عشق بي مورد ،   هوسهاي بي جا ، سوءظن و بدبيني ، خود كم بيني ، خود محوري ، دروغ و كتمان ،   حسادت ، وسواس ، شك و ترديد ، ناسازگاري و توهمات گوناگون از مقدمات بيماري   رواني به شمار ميروند


ساليانه ايامي را جهت   مسافرت و تغيير آب و هوا و دوري از تنش هاي كاري و اجتماعي در نظر بگيريد


دعا همچون دارو مي   تواند روي بيماريها مؤثر بوده و تكرار آن در تأمين بهداشت روان بسيار سودمند مي   باشد


تحسين و تمجيد اغراق   آميز باعث ايجاد غرور كاذب و خودبيني در كودك ميشود


گاهي فقط يك نگاه   نوازشگر براي تأييد رفتار مطلوب كودك كافي است


داشتن فكر مثبت راهي   براي سازندگي است . با تكيه بر توانائيهاي خود ، با روحيه اي شاد و با شهامت و   تصميم گيري به جا ، خود را براي رويارويي با مشكلات زندگي آماده كنيم


فرزند شما بايد در حد   امكان ، حق انتخاب كاري را كه ميخواهد انجام دهد ، داشته باشد او نميتواند به   خود متكي باشد مگر آن كه به وي فرصت انجام كارهاي مستقل داده شود


كودك بايد آزاد باشد   تا با همان سرعتي كه مي تواند ياد بگيرد ، در آموزش پيش برود ، نبايد به او فشار   آورد تا در هر كاري مثل ديگران باشد


تنش ، اضطراب و   افسردگي نشانه بيماري است به يافتن علل و درمان آنها بينديشيم


بيمار رواني را نبايد   تحقير كرد بلكه بايد او را در جامعه پذيرفت


احترام و توجه به   سالمند ، موجب شادي و كارآيي وي خواهد شد


بيمار رواني نيازمند   درمان ، محبت و حمايت است


احترام و تشويق به   موقع موجب رشد شخصيت كودك است


آموزش خوب بايد احساس   امنيت و شايستگي را در فرد برقرار كند


ناراحتي هاي خود را   از محيطي به محيط ديگر و از فردي به فرد ديگر منتقل نكنيد زيرا موجب پيدايش   اختلال در بهداشت رواني مي گردد


بيمار رواني را نبايد   تحقير كرد و بايد او را در جامعه پذيرفت تا در بهبودي او مؤثر باشد


فردي كه از نظر رواني   سالم است در مقابل مشكلات و مسائل با انعطاف پذيري و سازگاري عمل مي كند . ياد   بگيريم هميشه انتظاراتمان را با واقعيت تطبيق دهيم


از زندگي خود راضي   باشيد ، براي بهبودي زندگي خود تلاش كنيد و با اميدواري به آينده چشم بدوزيد


چو شادي بكاهد ،   بكاهد روان خرد ناتوان گردد اندر ميان


يكي از اصول اساسي   بهداشت رواني ايجاد احساس امنيت در خانه و اجتماع است


با دقت در انتخاب   همسر مي توان بسياري از مشكلات رواني زندگي مشترك را كاهش داد


فكر درست و روحيه   بانشاط از علائم سلامت روان است


اصول بهداشت رواني   مبنا بر تقويت افراد است نه تخريب شخصيت آنان


سالم زيستن ، سالم   بودن و سالم ماندن حق طبيعي افراد جامعه است


توجه به نيازهاي   رواني در كنار نيازهاي جسمي نقش مهمي در سلامت عمومي فرد ايفاد مي كند


هر كس بيش تر از   شايستگي خود ، متوقع گردد با محروميت و ناكامي روبرو خواهد شد


رضايت از زندگي ،   تلاش براي بهبود آن و اميدواري به آينده نشانه سلامت رواني فرد است


هنگاميكه كودك عصباني   است محتاج گوش شنوايي است كه با توجه و دقت حرفهايش را بشنود نه زباني كه كارش   طعنه زني و خرده گيري باشد او محتاج يك فرد بالغ است كه از خشمش بكاهد نه آنكه   بر تشويش او بيفزايد


براي اينكه روابط   موفقيت آميز بين بزرگترها و نوجوانان برقرار شود بايستي بزرگترها احساس همدردي و   اعتماد به نوجوانان داشته باشند


تذكرات و يادآوريهاي   زياد و پي در پي منتهي به پيدايش لجاجت و مقاومت منفي در كودكان و نوجوان ميشود


تقويت قوه تصميم گيري   براي زندگي آينده فرزندان بسيار لازم است


از دست دادن اعتماد   به نفس معمولا مهمترين عامل عقب ماندگيهاي درسي است


غفلت درباره بهداشت   رواني ميتواند عاملي در بروز اختلالات رواني كودك باشد


زياده روي در تنبيه   سبب ميشود كه شخصيت كودك خرد شده ، روحيه او در هم شكست شود


براي رشد عاطفي كودك   هيچ چيز ضروري تر از محيط با نشاط نيست


غفلت در رعايت بهداشت   روان در خانه و مدرسه ممكن است گلهاي زندگيتان را در معرض خطر بيماريهاي رواني   قرار دهد


در مدرسه نه تنها به   پرورش قواي فكري و جسمي كودكان بلكه به پرورش عواطف آنها نيز بايد توجه شود


احساس نا امني در   محيط خانه و مدرسه اغلب موجب لكنت زبان ، ناخن جويدن و مكيدن انگشت در كودكان مي   شود


نا مناسب بودن محيط   مدرسه سلامت جسمي و رواني كودكان را به خطر مي اندازد ، پس در بهسازي محيط مدارس   كوشا باشيم


هدف از آموزش ابتدايي   : بهبود رشد كودك ، شكوفا نمودن استعدادهاي وي ، برقراري عادات بهداشتي مناسب و   درست براي او مي باشد


شيريني زندگي در   آسوده زيستن است : اين آسودگي را با توجه بيشتر به پرورش جسمي و رواني   فرزندانتان به آنها هديه كنيد


بايد در مدرسه به   كودك در خود فرو رفته به اندازه كودك پرخاشگر توجه كرد


شاداب ترين مردم   آنهايي هستند كه دوستاني صميمي و پايدار دارند


براي سلامت روح و جسم   با مردم باشيد در غم و شادي ديگران شركت كنيد و آنان را در غم و شاديهاي خودتان   شركت دهيد


براي سلامت جسم و   روان در خواب خود صرفه جويي نكنيد


سعي كنيد حتي المقدور   هر گونه غم و غصه و افكار ناراحت كننده را از وجود خود دور كنيد


دعا و نيايش ، مطالعه   كتابهاي شادي بخش و موسيقي آرام براي ايجاد آرامش و سلامت روان مفيد هستند


اگر زندگي را دوست   داشته باشيد زندگي نيز شما را دوست خواهد داشت


افسردگي و ساير   مشكلات رواني سلامت جسمي شما را نيز به خطر مي اندازد


شوخ طبعي بهترين راه   پيشگيري از مشكلات رواني است


رفت و آمد با افراد   بشاش بجاي افراد اخمو روحيه شما را شاداب تر خواهد كرد


موسيقي مناسب باعث   تسكين فشارهاي عصبي مي شود


موسيقي و آواز خواندن   باعث آرامش رواني فرد ميشود


مشاركت در امور خيريه   و بشردوستانه از عوامل بهداشت رواني است


كينه توزي ، تنگ نظري   و حسادت سلامت جسم و روان شما را تهديد مي كند

 



نوشته شده توسط شوق وصال در سه شنبه 19 آذر 1392


                                
   

سخن بزرگان: پیام های بهداشت روانی

   
   

روابط اجتماعی:

   

با دیگران بخند نه به     دیگران.

   

رفتارت بسیار بهتر از     کلامت نشان می دهد کیستی.

   

تلاش برای پیدا کردن     عیب دیگران حاصلی جز بر هم زدن آرامش خودمان ندارد.

   

خطاهای دیگران را چون     خطاهای خود تحمل کن.

   

سخن گفتن یک نوع احتیاج     است ولی گوش دادن هنر است.

   

حقیقت نیازمند دو کس     است، یکی بگوید و دیگری بشنود.

   

آفات زندگی مشترک:     ایرادگیری، بی احترامی، حالت تدافعی، کشیدن دیوار سنگی و در خود فرو رفتن.

   

محبت را فراموش نکنید     و آنرا ناچیز نشمارید.

   

شرط مصاحبت و دوستی     کم کردن مخالفت است.

   

هیچگاه مغرور نشو.     چراکه برگها زمانی می ریزند که فکر می کنند طلا شده اند.

   

افتادگی آموز اگر     طالب فیضی. هرگز نخورد آب زمینی که بلند است.

   
   

ارزش وقت:

   

هیچ روزی از امروز با     ارزش تر نیست.آغاز هر کاری مهمترین قسمت آن است.

   

امروز را دریاب و به     فردا هرچه توانی، کمتر تکیه کن.

   

امروز نخستین روز     بقیه عمر شماست.

   

همواره به یاد داشته     باش که گذشته برای همیشه گذشته است و آینده، هنوز از راه نرسیده است.

   

زمان استاد بزرگی است     و بسیاری از مشکلات را حل می کند.

   

فراموش نکن: یکی از     این روزها، هیچ یک از روزها نیست.

   

اگر هم اکنون دست به     عمل نزنید، هرگز تغییر نخواهید کرد.

   

زندگی قصه مرد یخ     فروشی است که از او پرسیدند فروختی، گفت نه تمام شد.

   

از آن نترس که آهسته     حرکت می کنی از آن بترس که هنوز حرکت نکرده ای.

   
   

موفقیت:

   

هنگام صعود به تمام     پله ها نگاه نکنید، فقط به پله اول نگاه کنید و سپس پله پله بالا روید.

   

طولانی ترین راه ها     نیز با قدم های کوچک پیموده می شوند.

   

موفق کسی است که با     آجرهایی که به طرفش پرتاب می شود، بنای محکمی بسازد.

   

موفق نشدن یک تاخیر     است، نه یک شکست.

   

شعله های بزرگ ناشی     از جرقه های کوچک است.

   

تفاوت بین خوب و عالی     ، حاصل تنها اندکی تلاش مضاعف است.

   

برای آنکه زیاد پیروز     شوی، باید زیاد مسابقه دهی.

   

هر سنگ می تواند پلی     برای صعود باشد.

   

یا به اندازه     آرزوهایت تلاش کن، یا به اندازه تلاشت آرزو کن.

   

شرط پیروزی داشتن یک     اراده قوی است، شرایط دیگر اهمیت چندانی ندارد.

   

 



نوشته شده توسط شوق وصال در سه شنبه 19 آذر 1392


جایگاه و ارزش نماز از زبان دانشنمدان جهان

جايگاه وارزش نماز از زبان دانشمندان جهان

 

 

1. «ويليام جيمز» روان شناس بزرگ امريکايي مي گويد: «دعا و نماز و به عبارت ديگر, اتصال با روح عالم خلقت و جان جانان, کاري اثر بخش و داراي نتيجه است. ثمره آن عبارت است از ايجاد يک جريان قدرت و نيرويي که به طور محسوس داراي آثار مادي و معنوي است.»[1]

2. دکتر «وين داير»: «من در حال نماز به شيوه اي باور نکردني از نور الهي برخودار مي شوم و احساس مي کنم همه وجود من, روح است هر چند هنوز از داشتن جسم آگاه هستم و هنگامي که از اين احساس روحاني و سير و سياحت در عالم روح به جسم خود باز مي گردم, احساس قدرت مي کنم گويي جسم من آگنده از مقدار زيادي انرژي شده است.»[2]

3. «کارل يونگ» روان شناس بزرگ معاصر: «واقعه نماز و دعاي جمعي, بهره گيري از حيات فائق و متعالي است که برتر از همه مرزها و حدود زماني و مکاني است و لحظه اي جاويد و ابدي در زمان است.»[3]

4. «روژه گارودي»فيلسوف و دانشمند مشهور فرانسوي: «در نماز انسان به خود باز مي گردد و همه هستي را در وجود خويش احساس مي کند و چنين است که انسان با ايمان به ستايش وادار مي شود.»[4]

5. دکتر «فرانک لاباخ» دانشمند مشهور اروپايي از قول دانشمند ديگري چنين مي گويد: «اي خداوند! ساعت کوتاهي که در حضور تو صرف مي شود چه تغيير عظيمي به وجود مي آورد چه بارهاي سنگيني بر اثر آن از سينه ها برداشته مي شود و چه زمين هاي خشکي که بر اثر رگبارهاي دعا شاداب مي گردد ... .»[5]

6. «مهاتما گاندي» رهبر بزرگ هند چه زيبا مي گويد: «دعا و نماز, زندگي مرا نجات داده است, من بدون آن مدت ها پيش ديوانه شده بودم. من در تجارب زندگي عمومي و خصوصي خود تلخ کامي هاي بسيار سختي داشته ام که مرا دستخوش نااميدي مي ساخت اگر توانسته ام بر اين نااميدي ها چيره شوم به خاطر دعا و نمازهايم بوده است. دعا و نماز را مانند حقيقت, بخشي از ندگي خود به شمار نمي آورم بلکه تنها به خاطر نياز و احتياج شديد روحي آنا را به کار مي بسته ام, زيرا اغلب خود را در حال و وضعي مي يافتم که احتمالا بدون نماز و دعا نمي توانستم شادمان باشم. هر چه زمان مي گذشت اعتقاد من به خدا افزايش مي يافت و نياز من به دعا ونماز بيشتر مي شد و صورتي مقاومت ناپذير به خود مي گرفت. بدون آن زندگي سرد و تهي بود. به همان اندازه که غذا براي بدن لازم استع دعا و نماز براي روح ضرورت دارد. در واقع آن قدر که دعا و نماز براي روح لازم است, غذا براي بدن ضرورت ندارد زيرا اغلب لازم است به خاطر سلامت بيشتر خودمان گرسنگي بدهيم و از غذاخوردن خودداري کنيم, اما در مورد دعا و نماز چنين اجتنابي نمي توان وجود اشته باشد.[6]

گاندي در جاي ديگر مي گويد: «من کوچکترين شکي ندارم که نماز و دعا, وسيله غير قابل انکاري براي پاک کردن قلب از اميال نفساني است ولي بايد با منتهاي تواضع آميخته گردد.»[7]

7. دکتر «الکسيس کارل» فيزيولوژيست معروف فرانوسي مي گويد: «حالت دعا و مناجات, اثراتي در اعضاي بدن ما به جا مي گذارد که در نوع خود بي سابقه است اين اثر در روزهاي اول آن قدرها جالب توجه نيست اما کم کم وقتي عادي شد, هيچ لذتي نمي تواند با آن برابري کند.»

و در جاي ديگر مي گويد: «نيايش, پرواز روح است به سوي خدا يا حالت پرستش عاشقانه اي است نسبت به آن مبدأيي که معجزه حيات از او سرزده است و بالاخره نيايش, نمودار کوشش انسان است براي ارتباط با آن وجود نامرئي, آفريدگار هستي, عقل کل, قدرت نامحدود و خير مطلق.»[8]

 


[1] . ويليام جيمز, دين و روان, ترجمه مهدي قاني، ص 177.

[2] . وين داير, درمان با عرفان, ترجمه جمال هاشمي, ص 308.

[3] . جهان نگري کارل يونگ, ترجمه جلال ستاري, ص 218.

[4] . علي اصغر عزيزي تهراني, حضور قلب در نماز, انتشارات بوستان کتاب, چاپ پنجم, 1382، ص 121.

[5] . همان.

[6] . همه مردم با هم برابرند, مهاتما گاندي, ترجمه محمود تفضلي, صص 106-107.

[7] . رؤيايي با حقيقت, مهاتما گاندي, ترجمه ليلي شاپوريان, ص 79.

[8] . الکسيس کارل, نيايش, ترجمه علي شريعتي, ص 41.

 

   

 



نوشته شده توسط شوق وصال در سه شنبه 19 آذر 1398


:: تصاویری از بهداشت روان
:: اگر زود عصبي مي‌شويد، شايد بيماريد!
:: علل و درمان کمرويي،خجالت و اضطراب اجتماعي در كودكان
:: مرد فقیر- داستان بسیار آموزنده
:: ۴۰ درس برای قدرت یافتن در سختی‌های زندگی
:: 12 توصیه برای داشتن حال خوب
:: سجده بر خاک راهکار دفع امواج الکترومغناطیسی برای شهروندان الکترونیکی
:: کنترل خشم با توصيه هاي ديني و روش هاي روان شناسي
:: احادیثی در مورد بهداشت روان
:: جایگاه و ارزش نماز از زبان دانشنمدان جهان

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد





به وبلاگ من خوش آمدید




:: آبان 1393
:: اسفند 1392
:: بهمن 1392
:: دی 1392
:: آذر 1392

صفحه نخست | ايميل ما | آرشیو مطالب | لينك آر اس اس | عناوین مطالب وبلاگ |پروفایل مدیر وبلاگ | طراح قالب

Powered By LOXBLOG.COM Copyright © 2009 by vmhs
Design By : wWw.Theme-Designer.Com